Video: Hames promašivao, Arsenal u 94' i pobjede!

Fudbaleri Arsenala savladali su Bajern Minhen 3:2 na penale, posle 1:1 u regularnih 90 minuta u prijateljskom meču u Šangaju.  Bajern - totalna dominacija, Arsenal - neviđena sreća! Lakazet promašio zicer, Petr Čeh branio sve osim smešnog penala u Šangaju.

Fudbal 19.07.2017 | 20:00
Video: Hames promašivao, Arsenal u 94' i pobjede!
"Tobdžije" su u 94. minutu golom Aleksa Ivobija izborili penale, gde su David Alaba, Renato Sančez i Huan Bernat bili neprecizni za Bavarce.

Bajern je propustio da ubedljivo savlada londonski tim, najveći krivci za to su veliko pojačanje iz Reala Hames Rodriges, koji je promašio 3-4 zicera, te golman rivala Peter Čeh koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Nemački šampion je poveo već u devetom minutu iz penala koji je realizovao Robert Levandovski, dok su sa bele tačke precizni bili samo Mats Humels i Kingsli Koman.

Za Arsenal su u penal seriji pogađali Aron Ramzi, Naćo Monreal i junak Ivobi, dok je neuspešan bio samo Mohameed Elneni u drugoj seriji, nakon čega Sančez i Bernat promašili za Bajern.



Jedan gol na početku, jedan gol na kraju. Za remi u sudaru Bajerna i Arsenala u okviru Internacionalnog kupa šampiona u Šangaju. Nepravedan, pošto engleski tim ni po čemu nije zaslužio da se iščupa. A izvadio ga je Aleks Ivobi, pogotkom u trećem minutu nadoknade vremena, trzajem glavom na centaršut Arona Ramzija - 1:1.

Na taj način Bavarci su kažnjeni za veliki broj neiskorišćenih zicera, iako su pokazali da su bolji sastav. Poveli su, ruku na srce, iz sumnjivog jedanaesterca, realizovao ga je Robert Levandovski u devetom minutu, posle duela Ejnslija Mejtlanda Najlsa i Huana Bernata, realno, nije bio ni za faul, kamoli za penal. Kineski sudija se obrukao.

A i da nije tad dao gol, Bajern je ostavio utisak tima za koplje kvalitetnijeg od Arsenala. Ančeloti je izveo skoro najjačih 11 (izostali samo Nojer i Roben), igrale su novajlije Toliso i Rodirigez i sve je delovalo kao po loju. Nemci su lako dolazili do kaznenog prostora, nema ko nije pucao, ali se istakao Petr Čeh i samo zahvaljujući golmanu Englezi nisu primili još koji gol u prvom delu.

Nemci su bolji bili i u nastavku, ali su, osetivši nadmoć, počeli da preteruju u egzebicijama. To ih je na kraju koštalo. Ivobi je pogodio u nadoknadi, nateravši navijače Arsenala da bar privremeno zaborave primašaj najskupljeng pojačanje u istoriji kluba, Aleksandra Lakazet kome je zicer u prvom delu „skinuo“ Štarke.

Po isteku vremena, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, jer prema pravilima takmičenja, neko je morao da pobedi, a to su bili fudbaleri Arsenala, koji su na penale slavili sa 3:2. Za Tobdžije su pogodili Remzi, Monreal i Ivobi (promašio Enleni), dok su jedini precizni kod Bajerna bili Humels i Koman (promašivali Alaba, Renato Sančes i Bernat).

Internacionalni kup šampiona, Grupa Azija, nastavlja se u subotu, duelom Bajern - Milan, a završava u ponedeljak, kad se sastaju Inter - Lion.

Bajern (4-2-3-1): Štarke - Rafinja, Humels, Martinez, Bernat - Alaba, Toliso - Miler, Rodrigez, Riberi - Levandovski. U drugom poluvremenu igrali su još: Fruht, Koman, Sančes, Pantović, Vinzejmer, Dorš, Frajdl, Gece.

Arsenal (3-4-2-1): Čeh - Bjelik, Elneni, Monreal - Majtland Niles, Kokelan, Džaka, Kolašinac - Ozil, Velbek - Lakazet. U drugom poluvremenu igrali su još:  Nelson, Vilok, Bramal, Ivobi, Volkot, Remzi, Martinez, Netjah.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar