Најскупљи фудбалер Србије - Сума у Београду!

Сага око преласка Сејдуба Суме у Партизан решена је у уторак вече, а дан касније бивши играч Слована стигао је у Београд.  Фотка која се чекала годину и по дана! Стигао је. . .

Фудбал 19.07.2017 | 19:00
Најскупљи фудбалер Србије - Сума у Београду!
Дошао и - тачка.

Неким вестима, једноставно, није потребно објашњење. Једна таква је данашња: у Београд је, коначно, допутовао Сједуба Сума.

Први пик Партизана, још од зиме 2016, кога је спортски сектор клуба из Хумске 1 брижљиво скаутирао, авионом из Беча слетео је, мало иза 14 часова, на аеродром „Никола Тесла“. Сачекали су га административци црно-белих, у чијем је друштву продужио до стадиона, како би завршио све послове поводом преласка из Слована.

Сума је потписао трогодишњи уговор, постаће важећи кад прође лекарске прегледе. После тога ставиће се на располагање новом шефу струке Парног ваљка, Мирославу Ђукићу Биће пријављен у УЕФА, за двомеч трећег кола квалификација за Лигу шампиона, против Олимпијакоса (25. јула у Београду и 1. августа у Атини).

За његову слободу Партизан ће Словану платити 1.650.000 евра, у ратама на две године, без процената од даље продаје, како је клуб из Братиславе захтевао у првобитном случају (1.100.000 евра и 20 одсто).

Промоција играча из Гвинеје одржаће се у четвртак од 13 часова, само сат времена касније на стадиону Партизана везног фудбалера моћи ће да поздраве и навијачи, пошто ће бити отворена источна трибина.

Партизан ће Словану из Братиславе платити 1,65 милиона евра за овај трансфер, чиме Сума постаје најскупље плаћени играч, пошто су претходно црно-бели за Пашека и Фејсу издвојили 1,2 милиона.

Сума је из Гвинеје, осим Слована у Европи је играо још за Нитру, а каријеру је почео у Јужној Африци у екипи Ајакс Кејп Тауна.

За словачког шампиона је током четири године постигао 30 голова на 83 првенствене утакмице, а дао је седам на 24 наступа за репрезентацију.

Претходних дана спекулисало да би Сума могао да пређе у у редове црвено-белих, који су клубу из Братиславе понудили чак два милиона евра.

Сејдуба Сума има 26 година, игра на месту централног везног и од њега се очекује да додатно оплемени игру Партизана. Они који су га гледали уживо кажу да подсећа наАлмамија Мореиру, с посебним местом у срцима Гробара због учинка у периоду од 2007. до 2011.

Погледајте неке од његових потеза...



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар