Najskuplji fudbaler Srbije - Suma u Beogradu!

Saga oko prelaska Sejduba Sume u Partizan rešena je u utorak veče, a dan kasnije bivši igrač Slovana stigao je u Beograd.  Fotka koja se čekala godinu i po dana! Stigao je. . .

Fudbal 19.07.2017 | 19:00
Najskuplji fudbaler Srbije - Suma u Beogradu!
Došao i - tačka.

Nekim vestima, jednostavno, nije potrebno objašnjenje. Jedna takva je današnja: u Beograd je, konačno, doputovao Sjeduba Suma.

Prvi pik Partizana, još od zime 2016, koga je sportski sektor kluba iz Humske 1 brižljivo skautirao, avionom iz Beča sleteo je, malo iza 14 časova, na aerodrom „Nikola Tesla“. Sačekali su ga administrativci crno-belih, u čijem je društvu produžio do stadiona, kako bi završio sve poslove povodom prelaska iz Slovana.

Suma je potpisao trogodišnji ugovor, postaće važeći kad prođe lekarske preglede. Posle toga staviće se na raspolaganje novom šefu struke Parnog valjka, Miroslavu Đukiću Biće prijavljen u UEFA, za dvomeč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Olimpijakosa (25. jula u Beogradu i 1. avgusta u Atini).

Za njegovu slobodu Partizan će Slovanu platiti 1.650.000 evra, u ratama na dve godine, bez procenata od dalje prodaje, kako je klub iz Bratislave zahtevao u prvobitnom slučaju (1.100.000 evra i 20 odsto).

Promocija igrača iz Gvineje održaće se u četvrtak od 13 časova, samo sat vremena kasnije na stadionu Partizana veznog fudbalera moći će da pozdrave i navijači, pošto će biti otvorena istočna tribina.

Partizan će Slovanu iz Bratislave platiti 1,65 miliona evra za ovaj transfer, čime Suma postaje najskuplje plaćeni igrač, pošto su prethodno crno-beli za Pašeka i Fejsu izdvojili 1,2 miliona.

Suma je iz Gvineje, osim Slovana u Evropi je igrao još za Nitru, a karijeru je počeo u Južnoj Africi u ekipi Ajaks Kejp Tauna.

Za slovačkog šampiona je tokom četiri godine postigao 30 golova na 83 prvenstvene utakmice, a dao je sedam na 24 nastupa za reprezentaciju.

Prethodnih dana spekulisalo da bi Suma mogao da pređe u u redove crveno-belih, koji su klubu iz Bratislave ponudili čak dva miliona evra.

Sejduba Suma ima 26 godina, igra na mestu centralnog veznog i od njega se očekuje da dodatno oplemeni igru Partizana. Oni koji su ga gledali uživo kažu da podseća naAlmamija Moreiru, s posebnim mestom u srcima Grobara zbog učinka u periodu od 2007. do 2011.

Pogledajte neke od njegovih poteza...



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar