Пет питања Мирославу Ђукићу у Подгорици...

О именима која не играју фудбал, високо постављеној одбрани и начину држања лопте. . .

Фудбал 19.07.2017 | 18:15
Пет питања Мирославу Ђукићу у Подгорици...
Није лако Мирославу Ђукићу. Његов Партизан ни изблиза не личи на Парни ваљак из првог мандата. Наравно, прошло је само 180 минута од почетка сезоне, рано је за оцене, али и сам стратег црно-белих види исто оно што и навијачи: да је првак Србије далеко од препознатљивог стила игре.

Признао је то и шеф струке клуба из Хумске 1 после елиминације Будућности.

„Задовољан сам што смо прошли у следеће коло, не и игром коју смо пружили. Има доста ствари које морамо да поправимо, ако желимо да прођемо Олимпијакос, нашег следећег ривала“, оценио је Ђукић, на званичној конференцији за медије у Подгорици, после 0:0 у реваншу другог елиминационог кола на путу ка Лиги шампиона.

Новинари су му, по окончању дуела на стадиону Под Горицом, поставили тачно пет питања.

Ево којих...

Шта је разлог лоше игре Партизана, извели сте јачи тим него у Београду, макар по именима на папиру?

„Па то. Имена не играју фудбал. Играју га фудбалери. Морамо да будемо много чвршћи, агресивнији, став мора да буде бољи, тек онда да причамо о фудбалским финесама“, предочио је Ђукић.

Најављивали сте да је Партизан велики клуб и да има став, тога није било, значи ли да вас играчи нису послушали у спровођењу стратегије?

„Видели смо, нисмо имали добар став. Нисмо добро ушли у утакмицу. Ни у дефанзивном смислу, ни у држању лопте. Зато, не могу да будем задовољан. Морамо радити на исправкама“.

Будућност је имала четири зицера, то Олимпијакос неће пропустити?

„Да, да, да. Потпуно се слажем с вама. Свестан сам, морамо да будемо много бољи. Сигурно је Будућност одиграла добру утакмицу, али ми нисмо били на нашем нивоу“.

Одбрана је била доста спора?

„Знате како, кад одбрана изађе високо онда у нападу морамо да будемо агресивнији. Ако нисмо, одбрана мора да се повлачи, праве се велики размаци међу линијама и кад једна ствар не функционише добро, онда повлачи друге. Нећемо тражити појединачне грешке или једну линију. Нисмо функционисали као тим“.

Шта је са Филипом Кљајићем, указивана му је помоћ после меча?

„Мислим да је у реду. Доктор ми није ништа пријавио“, појаснио је Мирослав Ђукић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар