Pet pitanja Miroslavu Đukiću u Podgorici...

O imenima koja ne igraju fudbal, visoko postavljenoj odbrani i načinu držanja lopte. . .

Fudbal 19.07.2017 | 18:15
Pet pitanja Miroslavu Đukiću u Podgorici...
Nije lako Miroslavu Đukiću. Njegov Partizan ni izbliza ne liči na Parni valjak iz prvog mandata. Naravno, prošlo je samo 180 minuta od početka sezone, rano je za ocene, ali i sam strateg crno-belih vidi isto ono što i navijači: da je prvak Srbije daleko od prepoznatljivog stila igre.

Priznao je to i šef struke kluba iz Humske 1 posle eliminacije Budućnosti.

„Zadovoljan sam što smo prošli u sledeće kolo, ne i igrom koju smo pružili. Ima dosta stvari koje moramo da popravimo, ako želimo da prođemo Olimpijakos, našeg sledećeg rivala“, ocenio je Đukić, na zvaničnoj konferenciji za medije u Podgorici, posle 0:0 u revanšu drugog eliminacionog kola na putu ka Ligi šampiona.

Novinari su mu, po okončanju duela na stadionu Pod Goricom, postavili tačno pet pitanja.

Evo kojih...

Šta je razlog loše igre Partizana, izveli ste jači tim nego u Beogradu, makar po imenima na papiru?

„Pa to. Imena ne igraju fudbal. Igraju ga fudbaleri. Moramo da budemo mnogo čvršći, agresivniji, stav mora da bude bolji, tek onda da pričamo o fudbalskim finesama“, predočio je Đukić.

Najavljivali ste da je Partizan veliki klub i da ima stav, toga nije bilo, znači li da vas igrači nisu poslušali u sprovođenju strategije?

„Videli smo, nismo imali dobar stav. Nismo dobro ušli u utakmicu. Ni u defanzivnom smislu, ni u držanju lopte. Zato, ne mogu da budem zadovoljan. Moramo raditi na ispravkama“.

Budućnost je imala četiri zicera, to Olimpijakos neće propustiti?

„Da, da, da. Potpuno se slažem s vama. Svestan sam, moramo da budemo mnogo bolji. Sigurno je Budućnost odigrala dobru utakmicu, ali mi nismo bili na našem nivou“.

Odbrana je bila dosta spora?

„Znate kako, kad odbrana izađe visoko onda u napadu moramo da budemo agresivniji. Ako nismo, odbrana mora da se povlači, prave se veliki razmaci među linijama i kad jedna stvar ne funkcioniše dobro, onda povlači druge. Nećemo tražiti pojedinačne greške ili jednu liniju. Nismo funkcionisali kao tim“.

Šta je sa Filipom Kljajićem, ukazivana mu je pomoć posle meča?

„Mislim da je u redu. Doktor mi nije ništa prijavio“, pojasnio je Miroslav Đukić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar