Није смјела у службено возило

Прије два мјесеца, Предсједништво БиХ одбило је показати јавности свој Правилник о употреби службених возила, уз образложење да за те информације “не постоји јавни интерес".

Босна и Херцеговина 19.07.2017 | 16:12
Није смјела у службено возило
''Истиномјер'' се на ову одлуку жалио Савјету министара БиХ, које је закључило да је жалба основана и наложило Предсједништву БиХ да достави Правилник.

Увид у интерни правилник Предсједништва, усвојен 6. марта 2014. године, потврдио је оно што се већ претпостављало на основу ревизорских извештаја – да за Предсједништво БиХ нема никаквих ограничења у погледу броја и цијене службених возила које посједује.

А, увидом у овај правилник потврђено је и да није било никаквог основа за то да се службено возило Предсједништва БиХ уступи на кориштење Себији Изетбеговић у априлу ове године.

Директорка сарајевског КЦУС, на састанак у Клинички центар Тузла се довезла службеним аутомобилом Предсједништва БиХ.

Правилник наводи да се службена возила користе за обављање службених послова Предсједништва, чланова Предсједништва, функционера које именује Предсједништво или његов члан, руководећих радника и запослених у кабинетима и Секретаријату Предсједништва.



Службени послови подразумијевају учешће на сједницама и састанцима у земљи и иностранству, посјете другим државама, домаћим и међународним институцијама и организацијама и друго, а дозвољено је и “повремено ангажовање службених возила за потребе других институција БиХ и ентитета у протоколарне сврхе”.

Одлуку о кориштењу службених возила доноси генерални секретар, или шефови кабинета чланова Предсједништва.



Једини изузетак када је дозвољена употреба службених возила у неслужбене сврхе, јесу случајеви болести или смрти члана уже породице запосленог.

Куповина других возила

Правилник Предсједништва прописује да се члановима Предсједништва аутоматски обезбјеђују буџетска средства за куповину нових возила, након што возила која користе пређу 100.000 километара.

Поређења ради, у правилнику који важи за друге институције, прописано је да се возила високе класе продају “након пређених 200.000 км или 7 година старости, уз услов да је возило прешло најмање 150.000 км”.

Интерни правилник, даље, не прописује никаква ограничења за набавну вриједност нових возила, док правилник који важи за остале институције не допушта куповину возила вриједности изнад 130.000 КМ.

Извор: Истиномјер.ба

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Закон

19.07.2017 14:34

И шта сад мисли ли ико да ће она за ово одговарати. Док јој је Бакира и Осмице у власти неће никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

19.07.2017 15:06

Док је Босњака,Срба и Хрвата плацат це те констутивност и нацију док сте зиви,то вам је храна,пице и на крају прица како је и ста требало док сиротиње све висе а милионери све богатији.То само има у БиХ да народ плаца политицаре неспособне да вас свадзају.

Name

ПЕРО ЛОЖАЧ

19.07.2017 15:13

Шта лупаш? Што би она одговарала? Није она украла ауто, треба да одговара онај ко је то њој омогућио, а одговарат аигурно неће!

Name

судија @ре тузлак

19.07.2017 15:35

Овдје народ живи од бошњаства србовања хрвартаства а плитичари од пара које узму од таквих овацаОнај народ који не жели живјети од тога иде у ЕУ и тамо сви скупа живе од рада и свак иде у своју богомољу а навече сви заједно у кафич без икаквих проблема Јер тамо нема ко да их упути да су "они" други опасни по ове прве друге.......До 1991 сви су ови живјели заједно ал су сви те године добили овнове каје прате и дан данас и ако тако наставе нече бити ни них а овнови че преживјети још вјеке вјекова са њихавим парама

Name

змај

19.07.2017 15:52

Није то ниста страсно ситница ста се ради, али са моралне стране није у реду зар им је мало до сад сто су узели па ни ауто не могу користити своје него од народни пара, фукара у дуси али за то нема љека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

20.07.2017 08:13

Види маторе кокошке како се шепури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

20.07.2017 09:46

Тако треба да се зна ко је ПАСА у царсији.

ОДГОВОРИТЕ