Не може Нејмар, може - Алексис!

ПСЖ има 230. 000. 000 евра за трошење, чека се само ко ће да загризе мамац.  Може ли Арсенал да се одупре?

Фудбал 21.07.2017 | 16:45
Не може Нејмар, може - Алексис!
Још се Европа тресе од све гласнијих прича да је Нејмар јако близу одлуке да обори досад невиђене границе и апсолутно све могуће рекорде, те направи трансфер века и пресели се овог лета у Пари Сен Жермен у послу вредном потпуно надреалних 222.000.000 евра, а водећи људи Светаца кренули су по далеко јефтиније и реалније појачање. Опет, не мање атративно!

Скај Спорт је вечерас затресао Острво информацијом да је Пари Сен Жермен озбиљно кренуо у офанзиву на Алексиса Санчеза, чиме је опет покренута права лавина у Северном Лондону. Навијачи Арсенала стрепе, Арсен Венгер уверава да Алексис не иде нигде иако му је остало још 12 месеци у актуелном уговору, а цела фудбалска планета се пита - хоће ли прекаљени француски вук моћи да издржи и одоли катарским милионима?! 

Нерадо присталицама Тобџија пролазе слике одлазака готово свих кључних играча из претходних сезона у тренуцима када је било потребно да екипа остане на окупу и покуша да коначно направи нешто више. Робин ван Перси, Сеск Фабрегас, Самир Насри, Гаел Клиши... Примера је вероватно и превише, али је довољно разлога за велику бригу. 

Скај тврди да Пари Сен Жермен овог лета има 230.000.000 евра за трошење и да коначно мора да крене у велику куповину. Мало је фалило да серију отвори Пјер Емерик Обамејан, али ће то по свој прилици бити управо Алексис Санчез. Иако, како тврди добро обавештени британски сајт, прва и највећа жеља Светаца јесте управо Нејмар. Оно што је потврђено јесте да је први човек клуба Насер Ал Келаифи обавио разговоре са Барселоном и поручио им да је спреман да активира клаузулу постављену на страшних 220.000.000 евра, али су из редова каталонског гиганта досад стизале информације да од трансфера нема ништа, чак и ако ПСЖ активира клаузулу. То је рекао и директор Роберт Фернандез, то је поручила и врхушка клуба. Зато Алексис и јесте далеко реалније решење. 

Данима уназад пише се, прича и шушка о томе да Чилеанац хоће да оде и да му је циљ био одлазак у Бајерн. Али је због претераног одуговлачења тај посао пропао, па се Бајерн окренуо Хамесу Родригезу, кога је завршила за мање од 24 часа. 

Алексисова цена, упркос томе што му је остала још година уговора, сада износи око 60.000.000 евра. Али, Арсенал тражи бар још 10.000.000 евра више. Осим тога, Пари Сен Жермену ће за озваничење овог посла бити потребно много новца и за Алексисову плату. Наиме, њему је Француска одбојна због огромних пореза, што значи да ће заиста велике своте новца морати да буду у игри како би се задовољила Алексисова жеља. 

Све је могуће, све карте су отворене. ПСЖ тражи бомбу коју жели да активира. Нејмар би била атомске јачине, Алексис слабије, али би свакако било и те како атрактивно појачање за клуб. Замислите само тај трилинг Алексис - Кавани - Ди Марија! Или, да је ту још и Нејмар...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар