Ne može Nejmar, može - Aleksis!

PSŽ ima 230. 000. 000 evra za trošenje, čeka se samo ko će da zagrize mamac.  Može li Arsenal da se odupre?

Fudbal 21.07.2017 | 16:45
Ne može Nejmar, može - Aleksis!
Još se Evropa trese od sve glasnijih priča da je Nejmar jako blizu odluke da obori dosad neviđene granice i apsolutno sve moguće rekorde, te napravi transfer veka i preseli se ovog leta u Pari Sen Žermen u poslu vrednom potpuno nadrealnih 222.000.000 evra, a vodeći ljudi Svetaca krenuli su po daleko jeftinije i realnije pojačanje. Opet, ne manje atrativno!

Skaj Sport je večeras zatresao Ostrvo informacijom da je Pari Sen Žermen ozbiljno krenuo u ofanzivu na Aleksisa Sančeza, čime je opet pokrenuta prava lavina u Severnom Londonu. Navijači Arsenala strepe, Arsen Venger uverava da Aleksis ne ide nigde iako mu je ostalo još 12 meseci u aktuelnom ugovoru, a cela fudbalska planeta se pita - hoće li prekaljeni francuski vuk moći da izdrži i odoli katarskim milionima?! 

Nerado pristalicama Tobdžija prolaze slike odlazaka gotovo svih ključnih igrača iz prethodnih sezona u trenucima kada je bilo potrebno da ekipa ostane na okupu i pokuša da konačno napravi nešto više. Robin van Persi, Sesk Fabregas, Samir Nasri, Gael Kliši... Primera je verovatno i previše, ali je dovoljno razloga za veliku brigu. 

Skaj tvrdi da Pari Sen Žermen ovog leta ima 230.000.000 evra za trošenje i da konačno mora da krene u veliku kupovinu. Malo je falilo da seriju otvori Pjer Emerik Obamejan, ali će to po svoj prilici biti upravo Aleksis Sančez. Iako, kako tvrdi dobro obavešteni britanski sajt, prva i najveća želja Svetaca jeste upravo Nejmar. Ono što je potvrđeno jeste da je prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi obavio razgovore sa Barselonom i poručio im da je spreman da aktivira klauzulu postavljenu na strašnih 220.000.000 evra, ali su iz redova katalonskog giganta dosad stizale informacije da od transfera nema ništa, čak i ako PSŽ aktivira klauzulu. To je rekao i direktor Robert Fernandez, to je poručila i vrhuška kluba. Zato Aleksis i jeste daleko realnije rešenje. 

Danima unazad piše se, priča i šuška o tome da Čileanac hoće da ode i da mu je cilj bio odlazak u Bajern. Ali je zbog preteranog odugovlačenja taj posao propao, pa se Bajern okrenuo Hamesu Rodrigezu, koga je završila za manje od 24 časa. 

Aleksisova cena, uprkos tome što mu je ostala još godina ugovora, sada iznosi oko 60.000.000 evra. Ali, Arsenal traži bar još 10.000.000 evra više. Osim toga, Pari Sen Žermenu će za ozvaničenje ovog posla biti potrebno mnogo novca i za Aleksisovu platu. Naime, njemu je Francuska odbojna zbog ogromnih poreza, što znači da će zaista velike svote novca morati da budu u igri kako bi se zadovoljila Aleksisova želja. 

Sve je moguće, sve karte su otvorene. PSŽ traži bombu koju želi da aktivira. Nejmar bi bila atomske jačine, Aleksis slabije, ali bi svakako bilo i te kako atraktivno pojačanje za klub. Zamislite samo taj triling Aleksis - Kavani - Di Marija! Ili, da je tu još i Nejmar...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar