ЛШ - Зрињски: Офанзивно на Марибор!

Фудбалери Зрињског у сриједу увече у Марибору играју реванш утакмицу другог кола квалификација за пласман у Лигу шампиона.

Фудбал 19.07.2017 | 15:45
ЛШ - Зрињски: Офанзивно на Марибор!
Тренер "пламића" Блаж Слишковић упркос поразу у првој утакмици "Под Бијелим бријегом" вјерује да његов тим може да уз нападачку игру и чврсту одбрану стигне до проласка у наредну рунду.

"Настојаћемо првенствено да одиграмо што квалитетније, да будемо што бољи ривал Марибору и само са борбеношћу, хтијењем и вољом можемо да се надамо неком успјеху. Без таквог приступа, немамо никаквих шанси у реваншу", рекао је Слишковић.

Према његовим ријечима, у "Људском врту" очекује сличан меч као што је био први у Мостару.

"Биће то тврда утакмица, очекујем равноправну борбу са Марибором, који је у првом мечу схватио да Зрињски није екипа с којом могу лако да играју. Ми ћемо покушати играти много офанзивније у односу на домаћина, који је веома квалитетан противник, а морамо добити најмање два разлике. Домаћин ће имати много простора за контранападе које ћемо пробати да спријечимо. То значи да морамо водити рачуна о двије ствари - бити офанзивни, али и бити чврсти у одбрани".

Бањалучанин Немања Билбија, који је у првом двобоју промашио једанаестерац, такође вјерује у пролазак шампиона Босне и Херцеговине без обзира на "минус" из прве утакмице.

"Мислим да смо извукли поуке из првог сусрета у којем нисмо заслужили пораз, али то је спорт, такав је фудбал. Док год има наде, борићемо се за пролаз у даље такмичење. Играћемо своју игру, пробаћемо да на почетку постигнемо погодак, што значи да ћемо морати да играмо мало отвореније", изјавио је Билбија и додао да ће Зрињском, али и Марибору додатни мотив представљати добар жријеб у наредној рунди такмичења.

Подсјетимо, бољи из судара шампиона БиХ и Словеније у трећем колу иде на исландски Хафнафјодур, који је елиминисао Викингура из Фарских Острва.

Исланђани су свакако тим с којим се може играти и не би било изненађење да њиховом елиминацијом, БиХ коначно добије представника у плеј-офу Лиге шампиона, што аутоматски значи и учешће у групној фази Лиге Европе.

А на том путу, прва и вјероватно најтежа препрека је словеначки клуб...

Утакмица између Марибора и Зрињског игра се вечерас с почетком у 20.15 часова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар