LŠ - Zrinjski: Ofanzivno na Maribor!

Fudbaleri Zrinjskog u srijedu uveče u Mariboru igraju revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za plasman u Ligu šampiona.

Fudbal 19.07.2017 | 15:45
LŠ - Zrinjski: Ofanzivno na Maribor!
Trener "plamića" Blaž Slišković uprkos porazu u prvoj utakmici "Pod Bijelim brijegom" vjeruje da njegov tim može da uz napadačku igru i čvrstu odbranu stigne do prolaska u narednu rundu.

"Nastojaćemo prvenstveno da odigramo što kvalitetnije, da budemo što bolji rival Mariboru i samo sa borbenošću, htijenjem i voljom možemo da se nadamo nekom uspjehu. Bez takvog pristupa, nemamo nikakvih šansi u revanšu", rekao je Slišković.

Prema njegovim riječima, u "Ljudskom vrtu" očekuje sličan meč kao što je bio prvi u Mostaru.

"Biće to tvrda utakmica, očekujem ravnopravnu borbu sa Mariborom, koji je u prvom meču shvatio da Zrinjski nije ekipa s kojom mogu lako da igraju. Mi ćemo pokušati igrati mnogo ofanzivnije u odnosu na domaćina, koji je veoma kvalitetan protivnik, a moramo dobiti najmanje dva razlike. Domaćin će imati mnogo prostora za kontranapade koje ćemo probati da spriječimo. To znači da moramo voditi računa o dvije stvari - biti ofanzivni, ali i biti čvrsti u odbrani".

Banjalučanin Nemanja Bilbija, koji je u prvom dvoboju promašio jedanaesterac, takođe vjeruje u prolazak šampiona Bosne i Hercegovine bez obzira na "minus" iz prve utakmice.

"Mislim da smo izvukli pouke iz prvog susreta u kojem nismo zaslužili poraz, ali to je sport, takav je fudbal. Dok god ima nade, borićemo se za prolaz u dalje takmičenje. Igraćemo svoju igru, probaćemo da na početku postignemo pogodak, što znači da ćemo morati da igramo malo otvorenije", izjavio je Bilbija i dodao da će Zrinjskom, ali i Mariboru dodatni motiv predstavljati dobar žrijeb u narednoj rundi takmičenja.

Podsjetimo, bolji iz sudara šampiona BiH i Slovenije u trećem kolu ide na islandski Hafnafjodur, koji je eliminisao Vikingura iz Farskih Ostrva.

Islanđani su svakako tim s kojim se može igrati i ne bi bilo iznenađenje da njihovom eliminacijom, BiH konačno dobije predstavnika u plej-ofu Lige šampiona, što automatski znači i učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

A na tom putu, prva i vjerovatno najteža prepreka je slovenački klub...

Utakmica između Maribora i Zrinjskog igra se večeras s početkom u 20.15 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar