Ко има најдужи стаж у Челсију?!

Бивши голман Војводине! Невероватан податак код "плаваца", а још невероватније је то што овај хрватски голман никада није бранио за први тим Челсија. Неће вероватно ни ове сезоне. . .

Фудбал 21.07.2017 | 09:00
Ко има најдужи стаж у Челсију?!
Након одлазака Бранислава Ивановића у јануару (Зенит) и Џона Терија у јуну (Астон Вила), Челси не само да је остао без заменика капитена и капитена - остао је и без играча који су имали "најдужи стаж" у екипу, па је тако сад од првотимаца то Аспиликуета пристигао 2012. године.

Међутим, један од играча је и дуже "плавац" од њега.

У питању је некада талентовани хрватски голман Матеј Делач (24) који је још 2009. године потписао уговор са "плавцима", али до дана данашњег није одиграо ниједан меч.

Овај момак је поникао у Интеру из Запрешића и дебитовао са 16 година, да би пуноправни члан Челсија (професионалац) постао када је напунио 18 година - 20. августа 2010. године. Одлазио је редом на позајмице у Витесе, чешки Динамо, Виторију Гимараес, Интер из Запрешића, чак и Војводину у којој је био 2013. године, а од тада је бранио и за Сарајево (два пута), Арл Авињон и Мускрон.

Неколико пута је био и на припремама Челсија, али никада није остајао са екипом која је одабрана за првенство, но зарадио је и "продужење" уговора. 

Уколико не буде новог "потписа", он ће бити голман Челсија до идућег лета - 30. јун 2018.

Највероватније је да ће и овог лета тражити нову позајмицу, јер тешко да ће се изборити за минутажу поред Тибоа Куртое, Вилија Кабаљера, пристиглог из Ситија, односно искусног Португалца Едуарда са којим је продужен уговор на још једну сезону.

Публика у Србији га памти и због хуманог чина када је уплатио 6000 евра за операцију Стојана Коларова, новосадског младића, који је морао у Француску да се подвргне хируршком захвату.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар