Ko ima najduži staž u Čelsiju?!

Bivši golman Vojvodine! Neverovatan podatak kod "plavaca", a još neverovatnije je to što ovaj hrvatski golman nikada nije branio za prvi tim Čelsija. Neće verovatno ni ove sezone. . .

Fudbal 21.07.2017 | 09:00
Ko ima najduži staž u Čelsiju?!
Nakon odlazaka Branislava Ivanovića u januaru (Zenit) i Džona Terija u junu (Aston Vila), Čelsi ne samo da je ostao bez zamenika kapitena i kapitena - ostao je i bez igrača koji su imali "najduži staž" u ekipu, pa je tako sad od prvotimaca to Aspilikueta pristigao 2012. godine.

Međutim, jedan od igrača je i duže "plavac" od njega.

U pitanju je nekada talentovani hrvatski golman Matej Delač (24) koji je još 2009. godine potpisao ugovor sa "plavcima", ali do dana današnjeg nije odigrao nijedan meč.

Ovaj momak je ponikao u Interu iz Zaprešića i debitovao sa 16 godina, da bi punopravni član Čelsija (profesionalac) postao kada je napunio 18 godina - 20. avgusta 2010. godine. Odlazio je redom na pozajmice u Vitese, češki Dinamo, Vitoriju Gimaraes, Inter iz Zaprešića, čak i Vojvodinu u kojoj je bio 2013. godine, a od tada je branio i za Sarajevo (dva puta), Arl Avinjon i Muskron.

Nekoliko puta je bio i na pripremama Čelsija, ali nikada nije ostajao sa ekipom koja je odabrana za prvenstvo, no zaradio je i "produženje" ugovora. 

Ukoliko ne bude novog "potpisa", on će biti golman Čelsija do idućeg leta - 30. jun 2018.

Najverovatnije je da će i ovog leta tražiti novu pozajmicu, jer teško da će se izboriti za minutažu pored Tiboa Kurtoe, Vilija Kabaljera, pristiglog iz Sitija, odnosno iskusnog Portugalca Eduarda sa kojim je produžen ugovor na još jednu sezonu.

Publika u Srbiji ga pamti i zbog humanog čina kada je uplatio 6000 evra za operaciju Stojana Kolarova, novosadskog mladića, koji je morao u Francusku da se podvrgne hirurškom zahvatu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar