Друго појачање из Ситија!

Хартов потпис вредан 5. 500. 000 евра! Ко то плаћа и како плаћа. . . ?! Славен Билић добио голмана! Прошле године бранио код Србина, сад код Хрвата! Пеп Гвардиола је "прецртао" Џоа Харта по доласку у Манчестер сити, а енглески голман је након позајмице у Торину стигао и до Лондона.

Фудбал 19.07.2017 | 09:15
Друго појачање из Ситија!
Како је кренуло, Вест Хем ће овог лета да се појачава само из Манчестер Ситија. Чим се завршила минула сезона, Чекићари су искористили чињеницу да је Паблу Забалети истекао уговор и зграбили су га као слободног играча, а данас су завршили посао са још једним Грађанином - Џоом Хартом.

Енглески репрезентативац је прошао лекарске прегледе и, као што је најављено, потписао за клуб из Лондона. У питању је једногодишња позајмица на чијем ће истеку Славен Билићимати право да откупи уговор. За ових годину дана, колико позајмица траје, Вест Хем ће укупно потрошиити на Харта 4.500.000 фунти (око 5.500.000 евра).

Формула је следећа: 2.000.000 фунти иде на рачун Манчестер Ситија на име обештећења, а 2.500.000 фунти Чекићари дају на име плате новој „јединици“. С обзиром да је Џо Харт на Етихаду зарађивао 4.500.000 фунти по сезони, оних првих 2.000.000 ће Грађани да му покрију. Све је направљено тако да не оптерети превише буџет Вест Хема.

Главни разлог што је Харт одлучио да прихвати позајмицу јесте да би остао имао утакмице у ногама, у сезони која претходи Мундијалу у Русији, што би тешко могло да му гарантује седење на клупи Ситија.

Овако, вероватно ће досадашњи први Билићев избор, Шпанац Адријан, напустити Олимпијски стадион.

„Мени је било важно само да играм. Једва чекам да почнем да браним за велики клуб, какав је Вест Хем. Увек сам му се дивио. Чини ми се да је тешко наћи неког, осим градских ривала, разуме се, ко не воли Вест Хем“, рекао је Џо Харт у првом обраћању навијачима.



Искусни голман је имао и добре и лоше моменте у Торину, а каталонски менаџер је новом куповином голмана поручио Харту да за њега нема места на "Етихаду".

Гвардиола је прошлог лета погрешно проценио када је за 20 милиона довео Клаудија Брава, а видећемо да ли је имао "боље око" због овогодишњег трансфер бразилског чувара мреже Едерсона који је Бенфици плаћен више од 35 милиона фунти.

Харт је два пута освајао Премијер лигу и за Енглеску је одиграо 71 меч.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар