Drugo pojačanje iz Sitija!

Hartov potpis vredan 5. 500. 000 evra! Ko to plaća i kako plaća. . . ?! Slaven Bilić dobio golmana! Prošle godine branio kod Srbina, sad kod Hrvata! Pep Gvardiola je "precrtao" Džoa Harta po dolasku u Mančester siti, a engleski golman je nakon pozajmice u Torinu stigao i do Londona.

Fudbal 19.07.2017 | 09:15
Drugo pojačanje iz Sitija!
Kako je krenulo, Vest Hem će ovog leta da se pojačava samo iz Mančester Sitija. Čim se završila minula sezona, Čekićari su iskoristili činjenicu da je Pablu Zabaleti istekao ugovor i zgrabili su ga kao slobodnog igrača, a danas su završili posao sa još jednim Građaninom - Džoom Hartom.

Engleski reprezentativac je prošao lekarske preglede i, kao što je najavljeno, potpisao za klub iz Londona. U pitanju je jednogodišnja pozajmica na čijem će isteku Slaven Bilićimati pravo da otkupi ugovor. Za ovih godinu dana, koliko pozajmica traje, Vest Hem će ukupno potrošiiti na Harta 4.500.000 funti (oko 5.500.000 evra).

Formula je sledeća: 2.000.000 funti ide na račun Mančester Sitija na ime obeštećenja, a 2.500.000 funti Čekićari daju na ime plate novoj „jedinici“. S obzirom da je Džo Hart na Etihadu zarađivao 4.500.000 funti po sezoni, onih prvih 2.000.000 će Građani da mu pokriju. Sve je napravljeno tako da ne optereti previše budžet Vest Hema.

Glavni razlog što je Hart odlučio da prihvati pozajmicu jeste da bi ostao imao utakmice u nogama, u sezoni koja prethodi Mundijalu u Rusiji, što bi teško moglo da mu garantuje sedenje na klupi Sitija.

Ovako, verovatno će dosadašnji prvi Bilićev izbor, Španac Adrijan, napustiti Olimpijski stadion.

„Meni je bilo važno samo da igram. Jedva čekam da počnem da branim za veliki klub, kakav je Vest Hem. Uvek sam mu se divio. Čini mi se da je teško naći nekog, osim gradskih rivala, razume se, ko ne voli Vest Hem“, rekao je Džo Hart u prvom obraćanju navijačima.



Iskusni golman je imao i dobre i loše momente u Torinu, a katalonski menadžer je novom kupovinom golmana poručio Hartu da za njega nema mesta na "Etihadu".

Gvardiola je prošlog leta pogrešno procenio kada je za 20 miliona doveo Klaudija Brava, a videćemo da li je imao "bolje oko" zbog ovogodišnjeg transfer brazilskog čuvara mreže Edersona koji je Benfici plaćen više od 35 miliona funti.

Hart je dva puta osvajao Premijer ligu i za Englesku je odigrao 71 meč.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar