Ти си, дечко, фрик или је ово само трик!

Извини, народе, ја бих да играм још мало! И победићу! Антонио Касано, шта рећи. . .

Фудбал 18.07.2017 | 19:30
Ти си, дечко, фрик или је ово само трик!
Или је тотални фрик или је маркетиншки трик. Шта год да је, Антонио Касано је успео да се пробије на ударне стране италијанских, па и светских, медија. Двапут у размаку од неколико часова.

Чувени италијански нападач је јуторс “пустио буву” - писала је Газета дело спорт, а за њом пренели сви - како прекида каријеру. Само осам дана пошто је потписао за Верону. А онда у 16.00, на ванредној конференцији за новинаре, ускочио сам себи у стомак и објавио да уговор са повратником у Серију А, ипак, важи.

Има ли још неко да се после овог ролеркостера у изведби ФанАнтонија пита због чега га зову несташним дечком италијанског фудбала?

“Јесте, јутрос сам осетио нелагоду. Био сам уморан. Размишљао сам да престанем да играм. Састаао сам се са директором Филипом Фуском и рекао му да желим да се одморим од свега. То је био само тренутак слабости. Мој избор је да наставим да играм. Често пратим унутрашњи осећај, али овог пута сам одлучио зрело. Главом. И захваљујући мојој супрузи, директору Вероне и тренеру Пекији ево ме ту”, почео  је емотивну исповест Антонио Касано.

Збуњени новинари су гледали. Бележили. Нико није веровао да пред њима стоји човек од 35 године, а не размажено дериште, коме би овакав сценарио више ишао уз карактер.

“Јутрос ме је тај унутрашњи осећај издао. Дешавало се и раније. Поента је да желим да наставим овај изазов. Сигуран сам - победићу. Желим да захвалим председнику Маурицију Сетију, директору Фуску и тренеру Пекији, који су ми помогли у мојим премишљањима од јуче”.

Узнемирио је навијаче Вероне, па је осетио потребу да се и њима директно обрати:

“То што сам јуторс одлучио било је лудост. Желим да имам сјајну сезону у дресу Вероне. Извињавам се навијачима уколико сматрају да сам их издао. Да се зна, нисам преговарао са другим клубом. А они... Они су 13. играч ове екипе. Не 12, него 13”.

Уз појашњење како су му супруга и деца узбуђена поводом преокрета и да једва чекају да га поново виде на терену, изразио је уверење да ће га цео случај ојачати.

“Погрешио сам, али сад се враћам на стазу. Тешко ми је да кажем “извини”, али ове седмице је између 4.000 и 5.000 навијача дошло да ме види. Ти људи заслужују да им се извиним. Још доста тога могу да пружим на терену. Мотивисан сам. Све што могу да кажем је: “не љутите се на мене, јер ћу вас после две или три утакмице натерати да све ово заборавите”, додао је Антонио Касано, који ће, писали смо, наредне сезоне предводити напад Вероне са још два проверена шпица, староседеоцем Ђанпаолом Пацинијем и новајлијом Алесиом Ћерћијем.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар