Видео: Обамејанг се "продавао" Милану!

Фудбалери Борусије Дортмунд убедљиво су савладали екипу Милана 3:1, у пријатељској утакмици у Кини.  Нови Милан немоћан пред Дортмундом! Додуше, далеко је ово од најјачег састава Росонера. . .

Фудбал 18.07.2017 | 17:45
Видео: Обамејанг се "продавао" Милану!
Меч у Гвангџуу су обележили нападачи два тима за које се већ недељама спекулише да ће променити средину – Пјер-Емерик Обамејанг и Карлос Бака.

Борусија је повела преко Нурија Шахина у 16, а предност је већ у 20. дуплирао Обамејанг, из пенала.

Само четири минута касније Бака враћа Милан у игру, али Обамејанг ставља тачку на победу Борусије пола сата пре краја сусрета.

Од осморице играча које је Милан довео овог лета, у стартних 11 су били Рикардо Родригес, везиста Франк Кеси и нападач Фабио Борини.

Последњих дана спекулише се да би Обамејанг могао да пређе управо у Милан, за који је већ наступао пре неколико година. Међутим, спортски директор Борусије Михаел Цорк је у уторак био изричит: "За нас је прелазни рок завршен. Време је пресудни фактор".

Милан је меч почео у саставу: Сторари – Родригес, Палета, Сапата, Абате – Бонавентура, Маури, Кеси – Борини, Нијанг, Бака. У другом полувремену су шансу добили Антонели, Чалханолу, Кросијата, Кутроне, Габија, Гомес, Мусакјо, Соса, Занелато и браћа Донарума.

С друге стране, првих 11 код Борусије чинили су: Вајденфелер – Загаду, Бартра, Папастатопулос, Пишчек – Кастро, Шахин, Роде – Дембеле, Пулишић, Обамејанг. У наставку су заиграли Дурм, Геце, Исак, Мор, Паслак, Рајман, Ширле и Невен Суботић.



Нови, реновирани Милан, није имао баш најбољу премијеру у мечу Интернационалног купа шампиона у Кини! Од скупоцених појачања Росонера на терену су од првог минута заиграли само Рикардо Родригез, Франк Кеси и Фабио Борини, али ни Борусија није била у најјачем саставу, па је деловала куд и камо боље! 

Милионери су славили резултатом 3:1, а поготке за екипу Петера Боша постигли су Пјер Емерик Обамејан (20. и 62. минут) и Нури Шахин (16). Почасни гол за Милан дело је Карлоса Баке. Посебно су лепи били други погодак Обамејана и тај Бакин у 24. минуту. 

Габонац је за 3:1 погодио после четворопотезне акције која је кренула од голмана Борусије и кроз неколико секунди се завршила с лоптом иза леђа искусног Сторарија. С друге стране, Бака је све сам одрадио, издриблао двојицу чувара и онда мајсторски гађао спољним делом стопала уз десну стативу Вајденфелера...

Росонери једноставно нису могли да се носе са ужасно брзим трилингом Дортмунда у навали који су чинили Дембеле, Обамејан и Пулишић. Овај потоњи није дао гол, али се истакако с две асистенције. Наравно, далеко је ово од Милана који Монтела жели и који ће форсирати (биће други штоперси пар, Бонучи - Мусакио, биће Андре Силва, Донарума на голу, Биља у средини, топ нападач уместо Боринија...) па ипак, јасно је да младом стручњаку предстоји много посла док укомпонује све те играче у једну квалитетну целину. 

Наредни меч Милан игра против Бајерна за четири дана.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар