Video: Obamejang se "prodavao" Milanu!

Fudbaleri Borusije Dortmund ubedljivo su savladali ekipu Milana 3:1, u prijateljskoj utakmici u Kini.  Novi Milan nemoćan pred Dortmundom! Doduše, daleko je ovo od najjačeg sastava Rosonera. . .

Fudbal 18.07.2017 | 17:45
Video: Obamejang se "prodavao" Milanu!
Meč u Gvangdžuu su obeležili napadači dva tima za koje se već nedeljama spekuliše da će promeniti sredinu – Pjer-Emerik Obamejang i Karlos Baka.

Borusija je povela preko Nurija Šahina u 16, a prednost je već u 20. duplirao Obamejang, iz penala.

Samo četiri minuta kasnije Baka vraća Milan u igru, ali Obamejang stavlja tačku na pobedu Borusije pola sata pre kraja susreta.

Od osmorice igrača koje je Milan doveo ovog leta, u startnih 11 su bili Rikardo Rodriges, vezista Frank Kesi i napadač Fabio Borini.

Poslednjih dana spekuliše se da bi Obamejang mogao da pređe upravo u Milan, za koji je već nastupao pre nekoliko godina. Međutim, sportski direktor Borusije Mihael Cork je u utorak bio izričit: "Za nas je prelazni rok završen. Vreme je presudni faktor".

Milan je meč počeo u sastavu: Storari – Rodriges, Paleta, Sapata, Abate – Bonaventura, Mauri, Kesi – Borini, Nijang, Baka. U drugom poluvremenu su šansu dobili Antoneli, Čalhanolu, Krosijata, Kutrone, Gabija, Gomes, Musakjo, Sosa, Zanelato i braća Donaruma.

S druge strane, prvih 11 kod Borusije činili su: Vajdenfeler – Zagadu, Bartra, Papastatopulos, Pišček – Kastro, Šahin, Rode – Dembele, Pulišić, Obamejang. U nastavku su zaigrali Durm, Gece, Isak, Mor, Paslak, Rajman, Širle i Neven Subotić.



Novi, renovirani Milan, nije imao baš najbolju premijeru u meču Internacionalnog kupa šampiona u Kini! Od skupocenih pojačanja Rosonera na terenu su od prvog minuta zaigrali samo Rikardo Rodrigez, Frank Kesi i Fabio Borini, ali ni Borusija nije bila u najjačem sastavu, pa je delovala kud i kamo bolje! 

Milioneri su slavili rezultatom 3:1, a pogotke za ekipu Petera Boša postigli su Pjer Emerik Obamejan (20. i 62. minut) i Nuri Šahin (16). Počasni gol za Milan delo je Karlosa Bake. Posebno su lepi bili drugi pogodak Obamejana i taj Bakin u 24. minutu. 

Gabonac je za 3:1 pogodio posle četvoropotezne akcije koja je krenula od golmana Borusije i kroz nekoliko sekundi se završila s loptom iza leđa iskusnog Storarija. S druge strane, Baka je sve sam odradio, izdriblao dvojicu čuvara i onda majstorski gađao spoljnim delom stopala uz desnu stativu Vajdenfelera...

Rosoneri jednostavno nisu mogli da se nose sa užasno brzim trilingom Dortmunda u navali koji su činili Dembele, Obamejan i Pulišić. Ovaj potonji nije dao gol, ali se istakako s dve asistencije. Naravno, daleko je ovo od Milana koji Montela želi i koji će forsirati (biće drugi štopersi par, Bonuči - Musakio, biće Andre Silva, Donaruma na golu, Bilja u sredini, top napadač umesto Borinija...) pa ipak, jasno je da mladom stručnjaku predstoji mnogo posla dok ukomponuje sve te igrače u jednu kvalitetnu celinu. 

Naredni meč Milan igra protiv Bajerna za četiri dana.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar