Пленковић не прихвата оставку

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је да не прихвата оставку коју је раније данас поднио потпредсједник владе и министар одбране Дамир Крстичевић, а због критике предсједнице Колинде Грабар Китаровић да је војска раније могла да припомогне у савладавњу ватрене стихије.

Регион 18.07.2017 | 17:17
Пленковић не прихвата оставку
Пленковић је по повратку у Загреб одржао ванредну конференцију за новинаре на којој је на ову опаску предсједнице одговорио да је министар одбране и потпредсједник владе Крстичевић дјеловао превентивно и ангажовао прпаднике војске како би били спремни да помогну, кад затреба.

Пленковић је рекао да му није јасно на основу којих је информација предсједница донијела овакав закључак.

"Ја сам био у авиону кад сам чуо ову вијест. Министар одбране је антиципирао ову одлуку током дана. Ту можемо једино похвалити превентивни ангажман министра који има истанчан инстинкт ратног заповједника. Не знам одакле њој такве информације", рекао је Пленковић новинарима.

А на питање да ли се чуо са предсједницом Колиндом Грабар Китаровић, Пленковић је рекао да није, а на додатно питање како тумачи њену критику, избјегао је конкретан одговор.

Хрватски медији су овакав његов став протумачили као поруку предсједници Грабар Китаровић да му и није битно шта она у овом тренутку мисли о сему овом.

Премијер је рекао и да се чуо кратко са Крстичевићем, те да му је посаветовао да се смири. "Потпредседник владе и министар одбране има још јако пуно да да за Хрватску, а посебно Министарству одбране", рекао је.

Током јучерашњег поподнева донијета је усмена одлука о ангажману хрватске војске, који је услиједио у оквиру свих законски предвиђених процедура.

Истовремено, ангажовани су и пилоти канадера и ер трактора.

Објаснио је да је ријеч сам о једном од 14 пожара у сплитској жупанији, који је, како је оцијенио, медијски интересантан јер је ријеткост да пожар дође до града, у овом случају Сплита.

"Ријеч је о великом пжару, материјална штета је велика и пуни смо емпатије са онима чије су куће угрожене, већина је ненасељених, изгорјело је пуно шуме, маслињака", рекао је Пленковић и додао да оно што је у овој ситуацији најважније ниједан објекат од стратешког значаја није био угрожен, јер су их ватрогасци спријечили.

"Ја им на томе честитам", рекао је Пленковић.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БОБА

18.07.2017 15:56

БИТИ ЧОВИЈЕК НИЈЕ НИМАЛО ЛАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

18.07.2017 17:17

Óва Колинда се фактíчки у све разуме као Предсједнíца владе РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

радмило

18.07.2017 17:19

Ста колинда зна осим смијати се и трцати пред камеру

ОДГОВОРИТЕ