Газда Томска искеширао за плате 5.000.000 евра!

Наравно, није у питању добра воља, већ правна држава Русија која га је натерала да исплати заостале петомесечне зараде!

Фудбал 20.07.2017 | 18:00
Газда Томска искеширао за плате 5.000.000 евра!
Колико је наш спорт, а пре свега фудбал далеко од цивилизацијских вредности, као што је исплаћивање зарада на време, смешно је више и помињати. Мада би ово могло да се односи и на целу нашу државу... Зато нам је и квалитет најважније споредне ствари на свету све нижи и нижи.

Да у свету није тако, излишно је и говорити, изузимајући поједине случајеве као што је то била ситуација са Томом из Томска. Међутим, ту је руска држава одлучно реаговала и натерала власника да одједном исплати свих пет месеци заосталих зарада и доприноса запосленима, међу којима и целом првом тиму и комплетном стручном штабу. Укупно преко 333.000.000 рубљи, што је око пет милиона евра!

Како су у томе успели? Вратимо се на почетак - правна држава! Наиме, Федерална служба за рад је индентификовала да газда Томска дугује плате за 197 запослених у периоду јануар-мај 2017. и одмах донела одлуку о административној блокади његових рачуна. Сергеј Жвачин није имао куд, па да не би почео да гладује наложио је исплату. И тако се то ради. Иначе, Томск је прошле сезоне изгубио статус премијерлигаша, тако да се од ове бори у тамошњој другој лиги.

Са друге стране у Србији плате по обичају касне или се "добровољјно отписују, а има идругих катастрофалних работа. И све док буде тако, неће бити код нас "правог" фудбала. То је већ ваљда свима јасно.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар