Gazda Tomska iskeširao za plate 5.000.000 evra!

Naravno, nije u pitanju dobra volja, već pravna država Rusija koja ga je naterala da isplati zaostale petomesečne zarade!

Fudbal 20.07.2017 | 18:00
Gazda Tomska iskeširao za plate 5.000.000 evra!
Koliko je naš sport, a pre svega fudbal daleko od civilizacijskih vrednosti, kao što je isplaćivanje zarada na vreme, smešno je više i pominjati. Mada bi ovo moglo da se odnosi i na celu našu državu... Zato nam je i kvalitet najvažnije sporedne stvari na svetu sve niži i niži.

Da u svetu nije tako, izlišno je i govoriti, izuzimajući pojedine slučajeve kao što je to bila situacija sa Tomom iz Tomska. Međutim, tu je ruska država odlučno reagovala i naterala vlasnika da odjednom isplati svih pet meseci zaostalih zarada i doprinosa zaposlenima, među kojima i celom prvom timu i kompletnom stručnom štabu. Ukupno preko 333.000.000 rublji, što je oko pet miliona evra!

Kako su u tome uspeli? Vratimo se na početak - pravna država! Naime, Federalna služba za rad je indentifikovala da gazda Tomska duguje plate za 197 zaposlenih u periodu januar-maj 2017. i odmah donela odluku o administrativnoj blokadi njegovih računa. Sergej Žvačin nije imao kud, pa da ne bi počeo da gladuje naložio je isplatu. I tako se to radi. Inače, Tomsk je prošle sezone izgubio status premijerligaša, tako da se od ove bori u tamošnjoj drugoj ligi.

Sa druge strane u Srbiji plate po običaju kasne ili se "dobrovoljjno otpisuju, a ima idrugih katastrofalnih rabota. I sve dok bude tako, neće biti kod nas "pravog" fudbala. To je već valjda svima jasno.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar