Ђоковић већ отказао спектакл у септембру!

Роџер Федерер обавестио је јавност да српски играч, иако је стекао право наступа, неће учествовати на првом Лејвер купу.

Тенис 19.07.2017 | 08:45
Ђоковић већ отказао спектакл у септембру!
Европа против остатка света у септембру у Прагу, али без Новака Ђоковића!

У прашкој О2 Арени, од 22. до 24. септембра, премијерно ће се оџати Лејвер куп, егзибиционо такмичење, које је замишљено као дуел најбољих шест играча из Европе против шесторице ван Старог континента.

Предвиђено је да се игра сваке године у различитим државама у другој половини септембра, у недељи после последњег гренд слема сезоне, УС Опена.

Наступаће по четири најбоља играча на основу пласмана на АТП листи, док би двојицу осталих бирали селектори по свом нахођењу. На клупи Европе седеће Швеђанин Бјерн Борг, док ће селектор "Остатка света" бити Американац Џон Мекинро.

Иако је према ренкингу на АТП листи Новак Ђоковић стекао право наступа на првом Лејвер купу за екипу Европе, он је већ обавестио организаторе да неће играти у Прагу.

Новак је већ рекао не. Отказао је наступ јер у том периоду очекује рођење другог детета", саопштио је Роџер Федерер, који је један од организатора Лејвер купа.

Осим Федерера, очекује се да ће у Прагу играти преостала двојица која су на основу пласмана аутоматски стекли право учешћа - Рафаел Надал, али и првопласирани Енди Мареј.

"Чекам одговор од Мареја. Није потврдио, али би било сјајно када би се укључио у овај догађај", навео је Федерер.

После отказа Ђоковића, као прва замена "ускаче" Стен Вавринка, који такође није потврдио учешће, а по следу на АТП листи резерва је Марин Чилић.

За тим Европе највероватније ће наступати и Доминик Тим и Томаш Бердих, јер извори тврде да су та двојица играча избор селектора Борга.

У екипи "Остатка света" аутоматски ће се на основу пласмана наћи Јапанац Кеи Нишикори, Канађанин Милош Раонић, Џек Сок и САД и Аустралијанац Ник Кирјос. За сада, само је Раонић потврдио да ће сигурно играти у Прагу у септембру.

Џон Мекинро је као сигурног изабрао Џона Изнера, док ће о шестом члану екипе накнадно донети одлуку.

Федерер је још раније, као један од организатора Лејвер купа, најавио да то неће бити само егзибиција, већ квалитетан турнир који ће прерасти у традиционалан.

Такође, он је рекао да ће на премијерном турниру у Прагу, који је назван по великану аустралијског и светског тениса, наступати први пут у каријери у пару са Рафаелом Надалом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар