Đoković već otkazao spektakl u septembru!

Rodžer Federer obavestio je javnost da srpski igrač, iako je stekao pravo nastupa, neće učestvovati na prvom Lejver kupu.

Tenis 19.07.2017 | 08:45
Đoković već otkazao spektakl u septembru!
Evropa protiv ostatka sveta u septembru u Pragu, ali bez Novaka Đokovića!

U praškoj O2 Areni, od 22. do 24. septembra, premijerno će se odžati Lejver kup, egzibiciono takmičenje, koje je zamišljeno kao duel najboljih šest igrača iz Evrope protiv šestorice van Starog kontinenta.

Predviđeno je da se igra svake godine u različitim državama u drugoj polovini septembra, u nedelji posle poslednjeg grend slema sezone, US Opena.

Nastupaće po četiri najbolja igrača na osnovu plasmana na ATP listi, dok bi dvojicu ostalih birali selektori po svom nahođenju. Na klupi Evrope sedeće Šveđanin Bjern Borg, dok će selektor "Ostatka sveta" biti Amerikanac Džon Mekinro.

Iako je prema renkingu na ATP listi Novak Đoković stekao pravo nastupa na prvom Lejver kupu za ekipu Evrope, on je već obavestio organizatore da neće igrati u Pragu.

Novak je već rekao ne. Otkazao je nastup jer u tom periodu očekuje rođenje drugog deteta", saopštio je Rodžer Federer, koji je jedan od organizatora Lejver kupa.

Osim Federera, očekuje se da će u Pragu igrati preostala dvojica koja su na osnovu plasmana automatski stekli pravo učešća - Rafael Nadal, ali i prvoplasirani Endi Marej.

"Čekam odgovor od Mareja. Nije potvrdio, ali bi bilo sjajno kada bi se uključio u ovaj događaj", naveo je Federer.

Posle otkaza Đokovića, kao prva zamena "uskače" Sten Vavrinka, koji takođe nije potvrdio učešće, a po sledu na ATP listi rezerva je Marin Čilić.

Za tim Evrope najverovatnije će nastupati i Dominik Tim i Tomaš Berdih, jer izvori tvrde da su ta dvojica igrača izbor selektora Borga.

U ekipi "Ostatka sveta" automatski će se na osnovu plasmana naći Japanac Kei Nišikori, Kanađanin Miloš Raonić, Džek Sok i SAD i Australijanac Nik Kirjos. Za sada, samo je Raonić potvrdio da će sigurno igrati u Pragu u septembru.

Džon Mekinro je kao sigurnog izabrao Džona Iznera, dok će o šestom članu ekipe naknadno doneti odluku.

Federer je još ranije, kao jedan od organizatora Lejver kupa, najavio da to neće biti samo egzibicija, već kvalitetan turnir koji će prerasti u tradicionalan.

Takođe, on je rekao da će na premijernom turniru u Pragu, koji je nazvan po velikanu australijskog i svetskog tenisa, nastupati prvi put u karijeri u paru sa Rafaelom Nadalom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar