Предсједник ФС Шпаније ухапшен због корупције!

Председник Фудбалског савеза Шпаније (РФЕФ) Анхел Марија Виљар ухапшен је због оптужби за корупцију, преноси лист Ел Паис.

Фудбал 18.07.2017 | 15:45
Предсједник ФС Шпаније ухапшен због корупције!
Његов син Горка и он приведени су због сумњи да су почетком године користилфондове РФЕФ како би од регионалних председника Савеза обезбедио подршку за реизбор на месту првог човека шпанског фудбала.

Виљар, који је 19 година на челу РФЕФ, на контроверзан начин је реизабран за председника у мају јер кандидат Хорхе Перес није добио подршку за избор.

Шесдесетседмогодишњи функционер био је кандидат и за председника УЕФА, када је отишао Мишел Платини, али се повукао из трке како би се сконцентрисао на РФЕФ.

Скандал потреса фудбалску Шпанију.

Шпанска полиција ухапсила је јутрос председника Фудбалског савеза те земље Анхела Марију Виљара због оптужби за корупцију и злоупотребу службеног положаја.

Дневник "Ел Паис" преноси да је Виљар, који је и потпредседник УЕФА и ФИФА, приведен због сумњи да је почетком године користио фондове Савеза како би од регионалних председника савеза обезбедио подршку за реизбор на месту првог човека шпанског фудбала.

У штуром саопштењу полиције стоји и да су органи власти извршили рацију у просторијама те организације.

Заједно са челником шпанске "куће фудбала" ухапшен је и његов син Горка.

Виљар, који је 19 година на челу РФЕФ, на контроверзан начин је реизабран за председника у мају јер кандидат Хорхе Перез није добио подршку за избор.

Овај 67-годишњи функционер био је кандидат и за председника УЕФА, када је отишао Мишел Платини, али се повукао из трке како би се у потпуности посветио обавезама у шпанском савезу.

Виљар је ухапшен два дана пре објављивања распореда за нову сезону Примере.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар