Predsjednik FS Španije uhapšen zbog korupcije!

Predsednik Fudbalskog saveza Španije (RFEF) Anhel Marija Viljar uhapšen je zbog optužbi za korupciju, prenosi list El Pais.

Fudbal 18.07.2017 | 15:45
Predsjednik FS Španije uhapšen zbog korupcije!
Njegov sin Gorka i on privedeni su zbog sumnji da su početkom godine koristilfondove RFEF kako bi od regionalnih predsednika Saveza obezbedio podršku za reizbor na mestu prvog čoveka španskog fudbala.

Viljar, koji je 19 godina na čelu RFEF, na kontroverzan način je reizabran za predsednika u maju jer kandidat Horhe Peres nije dobio podršku za izbor.

Šesdesetsedmogodišnji funkcioner bio je kandidat i za predsednika UEFA, kada je otišao Mišel Platini, ali se povukao iz trke kako bi se skoncentrisao na RFEF.

Skandal potresa fudbalsku Španiju.

Španska policija uhapsila je jutros predsednika Fudbalskog saveza te zemlje Anhela Mariju Viljara zbog optužbi za korupciju i zloupotrebu službenog položaja.

Dnevnik "El Pais" prenosi da je Viljar, koji je i potpredsednik UEFA i FIFA, priveden zbog sumnji da je početkom godine koristio fondove Saveza kako bi od regionalnih predsednika saveza obezbedio podršku za reizbor na mestu prvog čoveka španskog fudbala.

U šturom saopštenju policije stoji i da su organi vlasti izvršili raciju u prostorijama te organizacije.

Zajedno sa čelnikom španske "kuće fudbala" uhapšen je i njegov sin Gorka.

Viljar, koji je 19 godina na čelu RFEF, na kontroverzan način je reizabran za predsednika u maju jer kandidat Horhe Perez nije dobio podršku za izbor.

Ovaj 67-godišnji funkcioner bio je kandidat i za predsednika UEFA, kada je otišao Mišel Platini, ali se povukao iz trke kako bi se u potpunosti posvetio obavezama u španskom savezu.

Viljar je uhapšen dva dana pre objavljivanja rasporeda za novu sezonu Primere.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar