ЛШ: Вјечити џокер у новој улози!

Петар Ђуричковић у свом четвртом старту за Партизан има шансу да покаже да није играч који само улази с клупе.

Фудбал 18.07.2017 | 14:15
ЛШ: Вјечити џокер у новој улози!
Сви су се „ухватили“ за себичлук Уроша Ђурђевића – нико да похвали онај пас Петра Ђуричковића.

Глас разума једног од навијача Партизана га је поменуо у ноћи кад су многи Гробари замерили шпицу што у трећем минуту надокнаде није проиграо Леонарда и запечатио судбину Будућности.

Тај пас, то додавање преко целог терена - из прве - није само насумучно испуцавање лопте. Није напамет. И није случајно. То би требало да буде један у низу аргумената да 26-годишњи Приштинац зна фудбал и да међу црно-белима заслужује бољи третман од досадашњег. Кад год је био на терену (минут или десет) урадио би нешто корисно за тим. А ако већ има учинак онда делује логично што га је Мирослав Ђукић промовисао у стартере реванша другог квалификационог кола за Лигу шампиона (20.45, ТВ Арена спорт 1).

Да на практичном примеру покаже како је џокер постао важна карта у шпилу Партизана.

На Стадиону под Горицом Петар Ђуричковић ће бити стартер тек четврти пут откако је стигао у Хумску. Премијера минулог првенства против Бачке у Новом Саду, први полуфинални меч Купа Србије са Војводином и гостовање Јавору, кад се практично ломило првенство, недовољни су узоци да би неко ко гледа искључиво статистичке колоне оценио његов учинак. Поготово што је сваки пут досад бивши везиста нишког Радничког дао повода струци да га стави у првих 11 тако што би или блистао у припремном периоду или у оно мало времена (а мерило се често једноцифреним минутима) био користан за тим.

Ђуричковић јесте шансу добијао у резултатски већ решеним утакмицама, међутим, у Партизану никад није једноставно играти. Поготово завредети симпатије публике која „гледа само у Леа и Ђуку“. Крилни везиста, користан и кад се од њега тражи померање у средину, иза нападача, урадио је баш то. За мало времена утиснуо је своје име на папир довољно снажно да се његово пребацивање с клупе међу стартере не сматра изненађењем. Поготово кад се има у виду да је гол Новом Пазару дао после само пет минута на терену, мрежу Металца затресао после свега шест, а у седмом обртају секундаре пошто га је Марко Николић послао на терен Маракане, у првом колу плеј-офа, асистирао Леонардоза потврду победе у вечитом дербију.

Зато – Петар Ђуричковић.

Вечерас има шансу да потврди да није само џокер, који ускаче с клупе и даје додатни квалитет већ уморној екипи. Мада, има заговорника идеје да припада оном типу играча коме таква улога одговара и да је кориснији кад мења ритам, него да га сам намеће. Ово у Подгорици му је шанса да се наметне струци, да покаже да заслужује да игра у континуитету. Прилика је идеална, црно-бели имају 2:0, Будућност мора да се отвори, биће простора на њеној половини, ионако нас у Београду није убедила да може да направи проблеме Партизану... То је, чини се, прижељкиван сценарио за момка доведеног после сезоне у којој је дао четири и наместио девет голова да себи позиционира бољу стартну позицију пред пројектовани двомеч са Олимпијакосом.

Јер за седам дана ће бити важно и ко уђе с клупе. И кад.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар