LŠ: Vječiti džoker u novoj ulozi!

Petar Đuričković u svom četvrtom startu za Partizan ima šansu da pokaže da nije igrač koji samo ulazi s klupe.

Fudbal 18.07.2017 | 14:15
LŠ: Vječiti džoker u novoj ulozi!
Svi su se „uhvatili“ za sebičluk Uroša Đurđevića – niko da pohvali onaj pas Petra Đuričkovića.

Glas razuma jednog od navijača Partizana ga je pomenuo u noći kad su mnogi Grobari zamerili špicu što u trećem minutu nadoknade nije proigrao Leonarda i zapečatio sudbinu Budućnosti.

Taj pas, to dodavanje preko celog terena - iz prve - nije samo nasumučno ispucavanje lopte. Nije napamet. I nije slučajno. To bi trebalo da bude jedan u nizu argumenata da 26-godišnji Prištinac zna fudbal i da među crno-belima zaslužuje bolji tretman od dosadašnjeg. Kad god je bio na terenu (minut ili deset) uradio bi nešto korisno za tim. A ako već ima učinak onda deluje logično što ga je Miroslav Đukić promovisao u startere revanša drugog kvalifikacionog kola za Ligu šampiona (20.45, TV Arena sport 1).

Da na praktičnom primeru pokaže kako je džoker postao važna karta u špilu Partizana.

Na Stadionu pod Goricom Petar Đuričković će biti starter tek četvrti put otkako je stigao u Humsku. Premijera minulog prvenstva protiv Bačke u Novom Sadu, prvi polufinalni meč Kupa Srbije sa Vojvodinom i gostovanje Javoru, kad se praktično lomilo prvenstvo, nedovoljni su uzoci da bi neko ko gleda isključivo statističke kolone ocenio njegov učinak. Pogotovo što je svaki put dosad bivši vezista niškog Radničkog dao povoda struci da ga stavi u prvih 11 tako što bi ili blistao u pripremnom periodu ili u ono malo vremena (a merilo se često jednocifrenim minutima) bio koristan za tim.

Đuričković jeste šansu dobijao u rezultatski već rešenim utakmicama, međutim, u Partizanu nikad nije jednostavno igrati. Pogotovo zavredeti simpatije publike koja „gleda samo u Lea i Đuku“. Krilni vezista, koristan i kad se od njega traži pomeranje u sredinu, iza napadača, uradio je baš to. Za malo vremena utisnuo je svoje ime na papir dovoljno snažno da se njegovo prebacivanje s klupe među startere ne smatra iznenađenjem. Pogotovo kad se ima u vidu da je gol Novom Pazaru dao posle samo pet minuta na terenu, mrežu Metalca zatresao posle svega šest, a u sedmom obrtaju sekundare pošto ga je Marko Nikolić poslao na teren Marakane, u prvom kolu plej-ofa, asistirao Leonardoza potvrdu pobede u večitom derbiju.

Zato – Petar Đuričković.

Večeras ima šansu da potvrdi da nije samo džoker, koji uskače s klupe i daje dodatni kvalitet već umornoj ekipi. Mada, ima zagovornika ideje da pripada onom tipu igrača kome takva uloga odgovara i da je korisniji kad menja ritam, nego da ga sam nameće. Ovo u Podgorici mu je šansa da se nametne struci, da pokaže da zaslužuje da igra u kontinuitetu. Prilika je idealna, crno-beli imaju 2:0, Budućnost mora da se otvori, biće prostora na njenoj polovini, ionako nas u Beogradu nije ubedila da može da napravi probleme Partizanu... To je, čini se, priželjkivan scenario za momka dovedenog posle sezone u kojoj je dao četiri i namestio devet golova da sebi pozicionira bolju startnu poziciju pred projektovani dvomeč sa Olimpijakosom.

Jer za sedam dana će biti važno i ko uđe s klupe. I kad.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar