Пожари стављени под контролу

Након јучерашње интервенције хеликоптера Оружаних снага БиХ, ситуација на пожарима који су захватили села у Љубињу данас је много боља.

Република Српска 18.07.2017 | 10:09
Пожари стављени под контролу
Хеликоптер Оружаних снага БиХ, који је још јуче помогао у гашењу пожара у љубињским селима, дјеловао је поново у јутарњим сатима и надгледаће пожарну линију, у случају да се поново активира ватра.

Старјешина Ватрогасне једнице Љубиње Мидраг Илић потврдио је данас Фени да су читаву ноћ ватрену стихију држали под контролом припадници ватрогасних једница Љубиње и Требиње, Оружаних снага БиХ, шумског газдинства, полиција, мјештани.

"Ватра је тренутно стављена под контролу и надамо се да ће у наредним сатима све бити угашено, уколико се пожари на некој од линија поново не активирају", прецизирао је Илић.

Истакао је да имају помоћ колега и из других општина.

У Љубиње је дошла и екипа добровољног ватрогасног друштва из Бање Луке са значајном опремом, напртњачама и аутомобилом “лада нива” с пумпом високог притиска.

Ватра је јучер захватила села Обзир и Пустипуси, а за четири дана пожара, незванично, изгорјело је више од двије хиљаде хектара шуме и ниског растиња, кућа, више штала и помоћних објеката, десетине грла крупне и ситне стоке, те електро-мрежа.



(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар