Požari stavljeni pod kontrolu

Nakon jučerašnje intervencije helikoptera Oružanih snaga BiH, situacija na požarima koji su zahvatili sela u Ljubinju danas je mnogo bolja.

Republika Srpska 18.07.2017 | 10:09
Požari stavljeni pod kontrolu
Helikopter Oružanih snaga BiH, koji je još juče pomogao u gašenju požara u ljubinjskim selima, djelovao je ponovo u jutarnjim satima i nadgledaće požarnu liniju, u slučaju da se ponovo aktivira vatra.

Starješina Vatrogasne jednice Ljubinje Midrag Ilić potvrdio je danas Feni da su čitavu noć vatrenu stihiju držali pod kontrolom pripadnici vatrogasnih jednica Ljubinje i Trebinje, Oružanih snaga BiH, šumskog gazdinstva, policija, mještani.

"Vatra je trenutno stavljena pod kontrolu i nadamo se da će u narednim satima sve biti ugašeno, ukoliko se požari na nekoj od linija ponovo ne aktiviraju", precizirao je Ilić.

Istakao je da imaju pomoć kolega i iz drugih opština.

U Ljubinje je došla i ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Banje Luke sa značajnom opremom, naprtnjačama i automobilom “lada niva” s pumpom visokog pritiska.

Vatra je jučer zahvatila sela Obzir i Pustipusi, a za četiri dana požara, nezvanično, izgorjelo je više od dvije hiljade hektara šume i niskog rastinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, te elektro-mreža.(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar