Нови директор Роме: Господин, Франческо Тоти!

Принц Рима је читав свој живот поклонио Роми, то је чинио током 25 година професионалне каријере, то ће чинити и након ње – јер је за њега Рома далеко више од обичног клуба.  Легендарни "Принц Рима" званично саопштио да почиње ново поглавље у његовој фудбалској каријери.

Фудбал 20.07.2017 | 10:00
Нови директор Роме: Господин, Франческо Тоти!
Легенда остаје у клубу и отвра ново поглавље. Франческо Тоти је и званично постао директор Роме и биће у директној сарадњи са спортским директором Монћијем и тренеромЕузебиом ди Франческом.

Принц Рима је нестварну фудбалску каријеру завршио 28. маја ове године, а није дуго чекао да се ухвати новог посла.

“Сада почињем још један важан задатак као директор, где се надам да ћу имати слићан утицај као што сам имао на терену. Фудбал је моја страст, он је за мене све: забава и пријатељство, постигао сам много голова и упознао много људи. Увек сам био озбиљан. Сада говоримо о различитим стварима, биће то другачији посао, али ће ми фокус остати исти. Можда успем да пружим и више, јер имам доста фудбалског искуства које ће ми пружити шансу да помогнем тиму”, рекао је Тоти.

Нова улога Принца Рима није јасно искристалисана, али се очекује да Тоти пронађе своју улогу у клубу.

“Сад сам на почетку, долази нова фаза и нова авантура. Имао сам времена да одлучим и спреман сам да наставим да служим овом тиму, из дана у дан, са смиреношћу и поверењем. Покушаћу да будем доступан свакоме, од омладинског сектора до председника. Можда ће потрајати шест месеци, годину дана, две године, ја не знам – желим да нађем најбољу улогу. Имам прилику да радим са директором Монћијем, председником Палотом, Балдисонијем, Ди Франческом. У овом тренутку детаљи нису прецизни, ја не желим да имам посебну улогу. Желим да будем и све и ништа, желим да будем важна особа за Рому, а у Роми добро препознају оно што желим да урадим”, рекао је Тоти.

Принц Рима је читав свој живот поклонио Роми, то је чинио током 25 година професионалне каријере, то ће чинити и након ње – јер је за њега Рома далеко више од обичног клуба.

Франческо Тоти крајем маја против Ђенове у Риму опростио се од дреса Роме на дирљивом мечу на којем је било много суза.

Легендарни играч који је током каријере играо само за Рому, рекао је збогом "вучици" после 24 године.

Иако се са сигурношћу није знало да ли ће 40-годишњи Тоти одиграти још једну сезону у иностранству, потврда да је заувек изуо копачке стигла је недавно.

Рома му је понудила да преузме функцију директора клуба. Тоти је рекао да ће размислити и сада је и потврдио да прихвата ту улогу.

"Први део мог живота, као играча, је завршен. Али сада улазим у други, једнако важан део, у којем ћу се, надам се, снаћи добро као и на терену", саопштио је италијанској јавности Тоти.

Легенда Роме рекао је да ће одмах прионути на нови посао.

"Сада ћу покушати да у клубу будем на располагању, свима, од омладинског тима до председника Роме. Можда ће то уигравање трајати шест месеци, годину, две... Не знам тачно колико ће времена бити потребно како бих пронашао улогу која ће ми највише одговарати", навео је Тоти, који се опростио од играчке каријере после 786 одиграних мечева за "вучицу".

Он је дебитовао у дресу Роме као 16-годишњак 1993. године и освојио само један трофеј Серије А 2001. године.

САМО ФРАНЧЕСКО, ШТА ДРУГО?

Тоти је рекао да очекује да ће га и убудуће сви ословљавати само са Франческо, као и до сада, а да ће му на визит карти писати "Франческо, АС Рома".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар