Novi direktor Rome: Gospodin, Frančesko Toti!

Princ Rima je čitav svoj život poklonio Romi, to je činio tokom 25 godina profesionalne karijere, to će činiti i nakon nje – jer je za njega Roma daleko više od običnog kluba.  Legendarni "Princ Rima" zvanično saopštio da počinje novo poglavlje u njegovoj fudbalskoj karijeri.

Fudbal 20.07.2017 | 10:00
Novi direktor Rome: Gospodin, Frančesko Toti!
Legenda ostaje u klubu i otvra novo poglavlje. Frančesko Toti je i zvanično postao direktor Rome i biće u direktnoj saradnji sa sportskim direktorom Monćijem i treneromEuzebiom di Frančeskom.

Princ Rima je nestvarnu fudbalsku karijeru završio 28. maja ove godine, a nije dugo čekao da se uhvati novog posla.

“Sada počinjem još jedan važan zadatak kao direktor, gde se nadam da ću imati slićan uticaj kao što sam imao na terenu. Fudbal je moja strast, on je za mene sve: zabava i prijateljstvo, postigao sam mnogo golova i upoznao mnogo ljudi. Uvek sam bio ozbiljan. Sada govorimo o različitim stvarima, biće to drugačiji posao, ali će mi fokus ostati isti. Možda uspem da pružim i više, jer imam dosta fudbalskog iskustva koje će mi pružiti šansu da pomognem timu”, rekao je Toti.

Nova uloga Princa Rima nije jasno iskristalisana, ali se očekuje da Toti pronađe svoju ulogu u klubu.

“Sad sam na početku, dolazi nova faza i nova avantura. Imao sam vremena da odlučim i spreman sam da nastavim da služim ovom timu, iz dana u dan, sa smirenošću i poverenjem. Pokušaću da budem dostupan svakome, od omladinskog sektora do predsednika. Možda će potrajati šest meseci, godinu dana, dve godine, ja ne znam – želim da nađem najbolju ulogu. Imam priliku da radim sa direktorom Monćijem, predsednikom Palotom, Baldisonijem, Di Frančeskom. U ovom trenutku detalji nisu precizni, ja ne želim da imam posebnu ulogu. Želim da budem i sve i ništa, želim da budem važna osoba za Romu, a u Romi dobro prepoznaju ono što želim da uradim”, rekao je Toti.

Princ Rima je čitav svoj život poklonio Romi, to je činio tokom 25 godina profesionalne karijere, to će činiti i nakon nje – jer je za njega Roma daleko više od običnog kluba.

Frančesko Toti krajem maja protiv Đenove u Rimu oprostio se od dresa Rome na dirljivom meču na kojem je bilo mnogo suza.

Legendarni igrač koji je tokom karijere igrao samo za Romu, rekao je zbogom "vučici" posle 24 godine.

Iako se sa sigurnošću nije znalo da li će 40-godišnji Toti odigrati još jednu sezonu u inostranstvu, potvrda da je zauvek izuo kopačke stigla je nedavno.

Roma mu je ponudila da preuzme funkciju direktora kluba. Toti je rekao da će razmisliti i sada je i potvrdio da prihvata tu ulogu.

"Prvi deo mog života, kao igrača, je završen. Ali sada ulazim u drugi, jednako važan deo, u kojem ću se, nadam se, snaći dobro kao i na terenu", saopštio je italijanskoj javnosti Toti.

Legenda Rome rekao je da će odmah prionuti na novi posao.

"Sada ću pokušati da u klubu budem na raspolaganju, svima, od omladinskog tima do predsednika Rome. Možda će to uigravanje trajati šest meseci, godinu, dve... Ne znam tačno koliko će vremena biti potrebno kako bih pronašao ulogu koja će mi najviše odgovarati", naveo je Toti, koji se oprostio od igračke karijere posle 786 odigranih mečeva za "vučicu".

On je debitovao u dresu Rome kao 16-godišnjak 1993. godine i osvojio samo jedan trofej Serije A 2001. godine.

SAMO FRANČESKO, ŠTA DRUGO?

Toti je rekao da očekuje da će ga i ubuduće svi oslovljavati samo sa Frančesko, kao i do sada, a da će mu na vizit karti pisati "Frančesko, AS Roma".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar