Популарна кошаркашка дестинација овог љета - Кина!

Све више евролигашких играча иде на Далеки исток!

Кошарка 18.07.2017 | 23:45
Популарна кошаркашка дестинација овог љета - Кина!
Очекивало се да ће НБА очерупати Евролигу овог лета. То се само делимично догодило. Јесу играчи попут Милоша Теодосића и Екпе Јудоа отишли преко баре, али исто тако све више играча иде на другу дестинацију која је овог лета постала баш популарна - у Кину.

Играчи у Кини добијају већа примања и мањи притисак резултата па је логично донекле да се многи играчи који имају шта да понуде европској кошарци одлучују да иду путем свиле.

Овог лета су у Кину отишла имена попут Луиса Сколе, Ерона Џексона, Јаниса Бурузиса,Кита Ленгфорда, Сонија Вимса, Едвина Џексона, Кајла Фога, Мирослава Радуљице, Ајзее Остина...

Џексон је отишао у Даксе и потписао једногодишњи уговор на 2.300.000 евра. Бурузисима уговор на две године тежак око 5.000.000 долара. За Ленгфорда је данас стигла информација да ће потписати уговор на једну годину тежак 2.250.000 евра. Едвин Џексоње играч за ког се причало да би могао чак и у НБА, али се на крају и он отиснуо у Азију.

Озбиљан је ту новац у игри.

Сведоци смо да у зимским прелазним роковима у фудбалу Кинези највише дрмају трансфер пијацу са огромним обештећењима која су непојмљива и за највеће европске фудбалске клубове.

Кинеска еконимија је веома моћна, па ако је таква супремација у фудбалу, како ће тек бити у кошарци где се барата далеко мањим сумама.

Зато и не чуди што се веома добри кошаркаши одлучују за годину или две у Кини зарад финансијског обезбеђивања са уносним уговорима. 

Ко каже да Бурузис, Џексон, Вимс па и времешни Скола не могу да одиграју веома пристојну сезону у Евролиги. Могу. 

Али...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар