Popularna košarkaška destinacija ovog ljeta - Kina!

Sve više evroligaških igrača ide na Daleki istok!

Košarka 18.07.2017 | 23:45
Popularna košarkaška destinacija ovog ljeta - Kina!
Očekivalo se da će NBA očerupati Evroligu ovog leta. To se samo delimično dogodilo. Jesu igrači poput Miloša Teodosića i Ekpe Judoa otišli preko bare, ali isto tako sve više igrača ide na drugu destinaciju koja je ovog leta postala baš popularna - u Kinu.

Igrači u Kini dobijaju veća primanja i manji pritisak rezultata pa je logično donekle da se mnogi igrači koji imaju šta da ponude evropskoj košarci odlučuju da idu putem svile.

Ovog leta su u Kinu otišla imena poput Luisa Skole, Erona Džeksona, Janisa Buruzisa,Kita Lengforda, Sonija Vimsa, Edvina Džeksona, Kajla Foga, Miroslava Raduljice, Ajzee Ostina...

Džekson je otišao u Dakse i potpisao jednogodišnji ugovor na 2.300.000 evra. Buruzisima ugovor na dve godine težak oko 5.000.000 dolara. Za Lengforda je danas stigla informacija da će potpisati ugovor na jednu godinu težak 2.250.000 evra. Edvin Džeksonje igrač za kog se pričalo da bi mogao čak i u NBA, ali se na kraju i on otisnuo u Aziju.

Ozbiljan je tu novac u igri.

Svedoci smo da u zimskim prelaznim rokovima u fudbalu Kinezi najviše drmaju transfer pijacu sa ogromnim obeštećenjima koja su nepojmljiva i za najveće evropske fudbalske klubove.

Kineska ekonimija je veoma moćna, pa ako je takva supremacija u fudbalu, kako će tek biti u košarci gde se barata daleko manjim sumama.

Zato i ne čudi što se veoma dobri košarkaši odlučuju za godinu ili dve u Kini zarad finansijskog obezbeđivanja sa unosnim ugovorima. 

Ko kaže da Buruzis, Džekson, Vims pa i vremešni Skola ne mogu da odigraju veoma pristojnu sezonu u Evroligi. Mogu. 

Ali...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar