ЛШ: Будућност - Партизан, најава из оба табора...

Кажић: Ако први дамо гол, све је могуће! У табору Будућности верују да у реваншу квалификација за Лигу шампиона (уторак, 20. 45) могу да направе "чудо" против Партизана, иако им много тога не иде на руку.  Партизан: Без поклона за Будућност! Партизан ће нападати и под Горицом, најавио је Мирослав Ђукић уочи реванш утакмице црногорског и српског првака.

Фудбал 18.07.2017 | 09:45
ЛШ: Будућност - Партизан, најава из оба табора...
Шеф стручног штаба Будућности Драган Кажић одбио је да у процентима изрази шансе свог тима да надокнади 0:2 из Београда и пласира се у треће претколо Лиге шампиона.

"Не бих се бавио процентима. Питање је квалитета, мотивације… Имамо жеље, али је питање колико можемо. Ипак, ако дођемо у ситуацију да први дамо гол - онда је све могуће”, прокоментарисао је Кажић на конференцији за медије у понедељак предвече.

Он је претходно подсетио да је Будућност лани достигла минус од два гола у реваншу са белгијским Генком, тада у квалификацијама за Лигу Европе, али да је екипи недостајало и мало среће да оде даље.

Кажић је најавио много офанзивнију Будућност у односу на први меч.

"Играћемо офанзивније у односу на први меч којим нисам задовољан, нарочито другим полувременом, у којем смо били очајни. Мада, у просеку смо током 90 минута више претрчали него Партизан... Постоји простор у тактичком смислу да боље парирамо ривалу. У техничком - тешко, али ипак имамо пуно простора за напредак", рекао је Кажић.

Кажић је истакао да је Будућност у фази прављења новог тима.

"Отишло је шест-седам играча из шампионске екипе, а и са њима смо играли лоше у другом делу сезоне. Против Партизана у реванш улазимо не само са два гола минуса, него и са хендикепом у смислу већег квалитета противника. Треба нам среће и вере у ово што радимо", додао је стратег Будућности.

Такође је истакао и малере који су пратили екипу у минулом периоду.

"Толико лоших вести, отказа, повреда играча… Далеко смо од идеалне ситуације пред реванш".

Искусни стратег је на крају разговора са новинарима признао да меч на стадиону Под Горицом носи и много више ризика.

"Морамо да се отворимо, биће много више опасности од контранапада Партизана него у првој утакмици", закључио је Кажић.

“Не долазимо да се бранимо, играћемо као да је у првом мечу било 0:0”, рекао је Ђукић на почетку разговора са новинарима уочи последњег тренинга пред меч са црногорским шампионом у Подгорици.

Стратег “црно-бијелих” додао је да сви у његовом тиму знају да их не очекује лаган меч и да на терену морају да се понашају у складу са циљем, односно жељом да се пласирају у наредну рунду.

“Очекује нас тежак меч и тога смо сви свјесни. Свјесно смо да је пред нама напорних 90 минута, али свјесни смо и колико нам значи пролаз у наредни круг тако да ћемо дати све да то и остваримо. Неће бити лако, видјели смо и у Београду да имамо тешког противника.Мислим да ће то бити добар меч”, прокоментарисао је Ђукић.

Везиста “црно-бијелих” и репрезентативац Црне Горе Небојша Косовић прво је пожалио што под Горицом неће бити организованог навијања тифоза “црно-бијелих”.

“Жао ми је што неће бити организованог навијања наших тифоза под Горицом. Они су наш 12. играч”, рекао је Косовић а онда најавио да његов тим покушати да под Горицом тако да за домаћина не буде ниједног “поклона”.

“Будућност ће пробати да нас напдне, играће офанзивно, али ми не желимо да дозволимо било да ривал добије било какав поклон, ситуацију у којој може да нас угрози. Да би то остварили морамо да дјелујемо свих 90 минута као једна компактна екипа”, рекао је Косовић.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар