Црна Гора тражи помоћ од ЕУ

Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић очекује да ће Центар за ванредне ситуације Европске комисије у Бриселу до вечерас прихватити захтјев Црне Горе за помоћ у гашењу пожара и да ће послати своје јединице.

Регион 17.07.2017 | 18:32
Црна Гора тражи помоћ од ЕУ
Он је оцијенио да је стање на пожариштима под контролом, да су све ватрогасне јединице са приморја на терену, те да су им у помоћ дошле и колеге из градова са сјевера Црне Горе.



Нухоџић је рекао новинарима у Тивту, након обиласка пожаришта, да су се у гашење пожара укључили и авиони чим су временске прилике то дозволиле.

Он каже да је обишао сва угрожена подручја на Луштици и да је пламени фронт дуг најмање 15 километара, али да то није разлог за проглашавање ванредног стања на територији општина Тиват и Котор.



Нухоџић је одбацио сваку одговорност Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе, наглашавајући да су они поступили професионално, али да су ситуација и сплет околности једноставно били такви да су пожари попримили велике димензије.



Он је посебно похвалио све који су јутрос учествовали у акцији евакуације мјештана и туриста са Луштице морским путем и нагласио да је, упркос свему, срећна околност што нема повријеђених и што ватра није причинила већу штету, осим што је изгорјела једна викендица, а једна кућа је оштећена.



Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Брзи

17.07.2017 17:01

На јесен радна акција,па посумљавање.Само незнам одакле це стици,кад висе нема јунге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ре брзи

17.07.2017 17:51

Хајд што нема јунге веч ако неко спреми 100000 садница и крене пошумљавати ""туђи"" ентитет има да га кривично гонеДокле смо дошли..боже драги.

Name

Црногорац

17.07.2017 20:26

Зовите браћу Русе из кампа у Нишу.Њихов канадер то угаси у два налета.Можда Марковић зовне Трампа јер га Трамп уважава до те мјере да да га одгурне као плето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац

17.07.2017 20:31

Зовите браћу Русе из кампа у Нишу.Њихов канадер то угаси у два налета.Можда Марковић зовне Трампа јер га Трамп уважава до те мјере да да га одгурне као псето.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.07.2017 14:07

Мени се чини да у систему безбедности НАТО и ЕУ чланица прилично тога не штима. Хрватску впјску претекну цивили, у ЦГ нико није крив за лошу процену ситуације и лошу координацију.

ОДГОВОРИТЕ