Лидер Исламске државе је жив?

После спекулација да је лидер тзв. Исламске државе Абу Бакр ел Багдади убијен, један од високо позиционираних курдских званичника каже да је готово 100 одсто сигуран да је Багдади жив и да је лоциран јужно од Раке. Руске власти без поузданих информација о ликвидацији Багдадија.

Свијет 17.07.2017 | 17:32
Лидер Исламске државе је жив?
Курдски званичник задужен за борбу против тероризма Лахур Талабани рекао је за Ројтерсда ће се Исламска држава, после пораза, окренути побуни као начину деловања и могла би да подсећа на Ал Каиду "на стероидима".

Према његовим речима, будући лидери Исламске државе биће највероватније обавештајни званичници који су некад служили Садаму Хусеину.

Кремљ: Проверавамо информације

Кремљ нема поуздану информацију да ли је Багдади ликвидиран, каже портпарол руског председника Дмитриј Песков.

"Немамо прецизнијих података. У ствари, добијамо контрадикторне информације. Наше релевантне службе их тренутно проверавају", рекао је Песков, преноси Тас.

Шеф обавештајне службе ирачког Министарства унутрашњих послова и службе за борбу против тероризма Абу Али ел Басри изјавио је у недељу да је Багдади жив и да се скрива у Сирији.

Телевизија Ал Сумарија 11. јула је објавила информацију засновану на саопштењу Исламске државе да је Багдади мртав, док су поједини ирански медији објавили фотографије које су потврдиле његову смрт.

Амерички министар одбране Џејмс Матис средином јула је изјавио да САД не може да потврди да је Багдади мртав.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МО-САД

17.07.2017 15:46

Мора да се салите,па такви не иду тамо гдје се пуца.Ја мислим де се он сада купа на некој плази у Израелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

17.07.2017 15:54

Бит це мртав кад Амери то ураде а не пијани Рујо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшо

17.07.2017 18:49

За овог финог брадоњицу,ако преживи још једно бомбардовање водим га на печене прасиће.

Name

То је све погресно

17.07.2017 19:50

Бин Ладен је био ловљен Глобално. На неки нацин САд је обецавала, давала знаке ' само да га убијемо све це бити у реду'. Ниста од тога. Тај цовјек на слици нити мртав, а нити зив не мозе промјенити ток историје и догадјања. Бас сам у реду у самопослузи стајала иза правог Руса и његовог љубавника Цецена или несто тако - лици на овог на слици, а није Арапин. 'Рујо' није био пијан, а црнопути му је зена. Све он ради око оног сто су пазарили. Да, повраца ми се и заиста ми је драго сто немам муза. Боље с миром него пасијим пиром.

ОДГОВОРИТЕ