Челсију измакао Лукаку, па желе Агуера!

Шпиц Челсија уместо Дијега Косте? Агуеро! На помолу трансфер бомба на Острву! Фудбалски клуб Челси озбиљно је заинтересован за нападача Манчестер ситија Серхија Агуера, пренео је Скај.  

Фудбал 19.07.2017 | 15:00
Челсију измакао Лукаку, па желе Агуера!
Челси у летњем прелазном року није успео да доведе Ромелуа Лукакуа, који је из Евертона прешао у Манчестер Јунатејтед, а са Стамфорд Бриџа ће готово сигурно отићи Дијего Коста, па тренер "плаваца" Антонио Конте жели да купи нападача.

Скај је пренео да је Челси "озбиљно и снажно" заинтересован за Агуера, али да ће лондонском клубу бити тешко да реализује трансфер, пошто Манчестер сити не жели да прода свог нападача.

Откако је конзорцијум из Абу Дабија купио Сити 2008. године, није се догодило да играч буде продат без заједничке одлуке и дозволе власника и управе.

Новинари су у мају питали председника Ситија Калдуна ал Мубарака да ли ће Агуеро остати, а он је одговорио потврдно.

"Апсолутно. У то никада није било сумње. Читао сам много спекулација о томе и то је смешно. Агуеро је један од најбољих фудбалера света, а ми смо клуб који жели да освоји свако такмичење. Агуеро мора да буде у клубу", рекао је он.

Агуеро је био најбољи стрелац Ситија у Премијер лиги прошле сезоне са 20 голова. После последње првенствене утакмице против Вотфорда (5:0), у којој је Агуеро био двоструки стрелац, тренер Ситија Пеп Гвардиола рекао је да неће продати аргентинског нападача.

"На свакој конференцији за медије исто питање. Агуеро ће остати у Ситију и следеће сезоне. Да ли сте задовољни?", рекао је тада Гвардиола.

Челси је заталасао Острво! На помолу је трансфер бомба: Серхио Агуеро из Манчестер Ситија у Челси!

Последње вести из Енглеске гласе да је Конте нациљао најбољег стрелца Манчестер Ситија као замену за Дијега Косту који је прецртан и елиминисан из екипе. Дуго се нагађало ко ће заменити Косту у Челсију. Прва жеља је био Лукаку, али је он отишао у Манчестер Јунајтед. Потом се спекулисало именима Алвара Морате, Андрее Белотија и Пјер-Емерик Обамејана, сви они су и даље у игри, али Контеова прва жеља је Агуеро и на клубу је му је испуни.

Колико је релано? Шансе постоје...

До доласка Пепа Гвардиоле у клуб, Агуеро је био прва звезда Манчестер Ситија и имао недодирљив статус. Али још прошлог лета када је дошао Гвардиола, почело је да се шушка како Каталонац није баш одушевљен Агуером и да би га продао ако доведе жељену замену. То се није десило летос јер замена није стигла. Купљен је Габријел Жезус, али је он тек у јануару заиграо за Грађане. И више представља решење у перспективи него коначно решење које ганатује 25+ голова у сезони. Гвардиолин план је да уз Жезуса има још једног нападача врхунске класе који може да мења позицији са осталим офанзивцимаСанеом, Стерлингом, Силвом, Де Брујнеом... Једноставно, Бразилац није тешка артиљерија и предатор попут Агуера.

Зато Гвардиола свим силама покушава да довуче Алексиса Санчеза из Арсенала и нуди му већу плату од Венгера. Чека се да Чилеанац коначно преломи и да донесе одлуку да ли одлази или остаје. Ако одлази, онда је Сити једини кандидат. ПСЖ га жели, али висок порез у Француској је одвратио Алексиса од жеље да пређе у Париз. Желео га је и Бајерн, али је званично одустао када је видео какве се све цифре помињу и колику плату тражи Чилеанац. Тако је Сити остао једини клуб у игри за његово довођење и нуди му плату од 18.000.000 евра годишње. Ако се то деси, врата за трансфер Агуера су отворена...

Проблем може да буде власник клуба Калдон ал Мубарак којем је Агуеро миљеник и који не би желео да појачава директну конкуренцију. Али ако Челси понуди довољно и Гвардиоладобије Санчеза, онда је и Агуеро на продају.

Долазак Агуера би свакако био звучније појачање од куповина Морате, Обамејана илиБелотија који никад нису играли у Премијер лиги и Контеу не би требало много времена за адаптацију прве нападачке опције.

Агуеро је 2011. године из Атлетико Мадрида прешао у Сити, а уговор му истиче за три године. Он је до сада одиграо 253 утакмице и постигао 169 голова за Сити, са којим је освојио две шампионске титуле, два Лига купа и Комјунити Шилд.

Британски медији су претходних дана спекулисали да је Конте заинтересован и за Пјера-Емерика Обамејанга из Борусије Дортмунд, Алвара Морату из Реал Мадрида, као и за нападача Торина Андреу Белотија.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар