Čelsiju izmakao Lukaku, pa žele Aguera!

Špic Čelsija umesto Dijega Koste? Aguero! Na pomolu transfer bomba na Ostrvu! Fudbalski klub Čelsi ozbiljno je zainteresovan za napadača Mančester sitija Serhija Aguera, preneo je Skaj.  

Fudbal 19.07.2017 | 15:00
Čelsiju izmakao Lukaku, pa žele Aguera!
Čelsi u letnjem prelaznom roku nije uspeo da dovede Romelua Lukakua, koji je iz Evertona prešao u Mančester Junatejted, a sa Stamford Bridža će gotovo sigurno otići Dijego Kosta, pa trener "plavaca" Antonio Konte želi da kupi napadača.

Skaj je preneo da je Čelsi "ozbiljno i snažno" zainteresovan za Aguera, ali da će londonskom klubu biti teško da realizuje transfer, pošto Mančester siti ne želi da proda svog napadača.

Otkako je konzorcijum iz Abu Dabija kupio Siti 2008. godine, nije se dogodilo da igrač bude prodat bez zajedničke odluke i dozvole vlasnika i uprave.

Novinari su u maju pitali predsednika Sitija Kalduna al Mubaraka da li će Aguero ostati, a on je odgovorio potvrdno.

"Apsolutno. U to nikada nije bilo sumnje. Čitao sam mnogo spekulacija o tome i to je smešno. Aguero je jedan od najboljih fudbalera sveta, a mi smo klub koji želi da osvoji svako takmičenje. Aguero mora da bude u klubu", rekao je on.

Aguero je bio najbolji strelac Sitija u Premijer ligi prošle sezone sa 20 golova. Posle poslednje prvenstvene utakmice protiv Votforda (5:0), u kojoj je Aguero bio dvostruki strelac, trener Sitija Pep Gvardiola rekao je da neće prodati argentinskog napadača.

"Na svakoj konferenciji za medije isto pitanje. Aguero će ostati u Sitiju i sledeće sezone. Da li ste zadovoljni?", rekao je tada Gvardiola.

Čelsi je zatalasao Ostrvo! Na pomolu je transfer bomba: Serhio Aguero iz Mančester Sitija u Čelsi!

Poslednje vesti iz Engleske glase da je Konte naciljao najboljeg strelca Mančester Sitija kao zamenu za Dijega Kostu koji je precrtan i eliminisan iz ekipe. Dugo se nagađalo ko će zameniti Kostu u Čelsiju. Prva želja je bio Lukaku, ali je on otišao u Mančester Junajted. Potom se spekulisalo imenima Alvara Morate, Andree Belotija i Pjer-Emerik Obamejana, svi oni su i dalje u igri, ali Konteova prva želja je Aguero i na klubu je mu je ispuni.

Koliko je relano? Šanse postoje...

Do dolaska Pepa Gvardiole u klub, Aguero je bio prva zvezda Mančester Sitija i imao nedodirljiv status. Ali još prošlog leta kada je došao Gvardiola, počelo je da se šuška kako Katalonac nije baš oduševljen Aguerom i da bi ga prodao ako dovede željenu zamenu. To se nije desilo letos jer zamena nije stigla. Kupljen je Gabrijel Žezus, ali je on tek u januaru zaigrao za Građane. I više predstavlja rešenje u perspektivi nego konačno rešenje koje ganatuje 25+ golova u sezoni. Gvardiolin plan je da uz Žezusa ima još jednog napadača vrhunske klase koji može da menja poziciji sa ostalim ofanzivcimaSaneom, Sterlingom, Silvom, De Brujneom... Jednostavno, Brazilac nije teška artiljerija i predator poput Aguera.

Zato Gvardiola svim silama pokušava da dovuče Aleksisa Sančeza iz Arsenala i nudi mu veću platu od Vengera. Čeka se da Čileanac konačno prelomi i da donese odluku da li odlazi ili ostaje. Ako odlazi, onda je Siti jedini kandidat. PSŽ ga želi, ali visok porez u Francuskoj je odvratio Aleksisa od želje da pređe u Pariz. Želeo ga je i Bajern, ali je zvanično odustao kada je video kakve se sve cifre pominju i koliku platu traži Čileanac. Tako je Siti ostao jedini klub u igri za njegovo dovođenje i nudi mu platu od 18.000.000 evra godišnje. Ako se to desi, vrata za transfer Aguera su otvorena...

Problem može da bude vlasnik kluba Kaldon al Mubarak kojem je Aguero miljenik i koji ne bi želeo da pojačava direktnu konkurenciju. Ali ako Čelsi ponudi dovoljno i Gvardioladobije Sančeza, onda je i Aguero na prodaju.

Dolazak Aguera bi svakako bio zvučnije pojačanje od kupovina Morate, Obamejana iliBelotija koji nikad nisu igrali u Premijer ligi i Konteu ne bi trebalo mnogo vremena za adaptaciju prve napadačke opcije.

Aguero je 2011. godine iz Atletiko Madrida prešao u Siti, a ugovor mu ističe za tri godine. On je do sada odigrao 253 utakmice i postigao 169 golova za Siti, sa kojim je osvojio dve šampionske titule, dva Liga kupa i Komjuniti Šild.

Britanski mediji su prethodnih dana spekulisali da je Konte zainteresovan i za Pjera-Emerika Obamejanga iz Borusije Dortmund, Alvara Moratu iz Real Madrida, kao i za napadača Torina Andreu Belotija.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar