Грандиозан циљ Марина Чилића: Хоћу да будем Но 1!

Хрватски тенисер открио новинарима из те земље да има амбициозан план за блиску будућност.

Тенис 19.07.2017 | 10:30
Грандиозан циљ Марина Чилића: Хоћу да будем Но 1!
Горан Иванишевић остао је једини Хрват освајач Вимблдона, али његов земљак Марин Чилић, упркос убедљивом поразу од Роџера Федерера у овогодишњем финалу, треба да буде задовољан и поносан на партије пружене на најпрестижнијем турниру на свету.

Фецерер је потврдио класу и показао да је најбољи играч којег је овај спорт видео. А Чилић се упркос повреди борио. За више од часног пораза против феноменалног Швајцарца није могао. 

Ипак, када се прибрао после финала, "отворио" се пред хрватским новинарима:

"Желим да постанем најбољи тенисер света! То је мој највећи циљ у следећих годину дана. Знам да ће то бити дуг и тежак процес, али ја желим да нападнем прво место на ранг-листи. Ја у то верујем, мој тим у то верује, а на ово финале Вимблдона, без обзира на овакав завршетак, гледам као на добар почетак тог пута".

Чилић је до финала одиграо квалитетно, што је и сам приметио:

"У праву сте, моја је игра била одлична и она је таква већ три месеца. Мислим да сам са тимом пронашао све што ми је требало да бих још дуго играо на високом нивоу. У мени је огромна снага воље, нешто што ме тера да идем напред јер мислим да имам простора да будем бољи, да ово није све најбоље од мене. Чим ово залечим, са истим амбицијама идем према крају сезоне".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар