Grandiozan cilj Marina Čilića: Hoću da budem No 1!

Hrvatski teniser otkrio novinarima iz te zemlje da ima ambiciozan plan za blisku budućnost.

Tenis 19.07.2017 | 10:30
Grandiozan cilj Marina Čilića: Hoću da budem No 1!
Goran Ivanišević ostao je jedini Hrvat osvajač Vimbldona, ali njegov zemljak Marin Čilić, uprkos ubedljivom porazu od Rodžera Federera u ovogodišnjem finalu, treba da bude zadovoljan i ponosan na partije pružene na najprestižnijem turniru na svetu.

Fecerer je potvrdio klasu i pokazao da je najbolji igrač kojeg je ovaj sport video. A Čilić se uprkos povredi borio. Za više od časnog poraza protiv fenomenalnog Švajcarca nije mogao. 

Ipak, kada se pribrao posle finala, "otvorio" se pred hrvatskim novinarima:

"Želim da postanem najbolji teniser sveta! To je moj najveći cilj u sledećih godinu dana. Znam da će to biti dug i težak proces, ali ja želim da napadnem prvo mesto na rang-listi. Ja u to verujem, moj tim u to veruje, a na ovo finale Vimbldona, bez obzira na ovakav završetak, gledam kao na dobar početak tog puta".

Čilić je do finala odigrao kvalitetno, što je i sam primetio:

"U pravu ste, moja je igra bila odlična i ona je takva već tri meseca. Mislim da sam sa timom pronašao sve što mi je trebalo da bih još dugo igrao na visokom nivou. U meni je ogromna snaga volje, nešto što me tera da idem napred jer mislim da imam prostora da budem bolji, da ovo nije sve najbolje od mene. Čim ovo zalečim, sa istim ambicijama idem prema kraju sezone".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar