РТРС од Мектића тражи извињење

Главни уредник информативног програма Радио-телевизије Републике Српске Синиша Михаиловић позвао је министра безбједности БиХ Драгана Мектића да се јавно извини или објави доказе да је Михаиловић дао новац Горану Сувари.

Република Српска 17.07.2017 | 15:17
РТРС од Мектића тражи извињење
У отвореном писму, Михаиловић наводи да Мектић то тврди без иједног доказа, осим ријечи човјека који је најближе сарађивао са Суваром и то управо на "послу" са СДС-ом у који је врло активно био укључен и тадашњи Мектићев страначки шеф Младен Босић.

"Ваше селективно памћење намјерно или не, потпуно је неважно, вријеђа здрав разум свакога чије сјећање допире бар 18 мјесеци уназад. Наиме, тада сте тврдили да је савјетник Младена Босића, Небојша Вукановић, састајући се са Суваром радио новинарско-истраживачки посао, иако му је уручио 50.000 евра, заједно са још једним високопозиционираним чланом СДС-а Бојом Гашановићем. Уручивање новца је снимљено и објављено", наводи Михаиловић у писму објављеном на порталу РТРС-а.

Он додаје да се Мектић, иако су тада постојали докази, није запитао откуд новац Вукановићу, како су га он и Гашановић пренијели преко границе и зашто је урађен баш договор о дискредитацији једног човјека, о чему је на конференцији за новинаре окренуо тезе.

"Позивам вас да се јавно извините или да објавите доказе о томе што сте тврдили, јер ће те свакако то морати да учините на суду, будући да овакво јавно обраћање и помињање мог имена, без доказа, а напомињем да у животу нисам видио толики новац, доживљавам као обиљежавање једног новинара код свих оних који мисле као ви и стављањем мете на чело", истакао је Михаиловић.

Он је напоменуо да је лично, али и новинари РТРС-а, у протеклих двије године, као никада до сада, примили огроман број пријетњи, помињања породице и слично, што су пријављивали Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Михаиловић је поручио Мектићу да је "потпуно недостојан функције коју обавља, што доказује сваки дан".

Извор: Н1.инфо

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

МК

17.07.2017 13:30

У РС ЈАВНИ ЕМИТЕР БИ ТРЕБАО ДА БУДЕ НЕОВИСАН А КОД НАС И ПТИЦЕ НА ГРАНИ ЗНАЈУ ЧИЈИ СТЕ ВИ ГЛАС РАЗУМА ТО ШТО НЕМАТЕ НЕОВИСНОСТ ШТО МОРАТЕ РАДИТИ ПО НАЛОГУ ТО ЈЕ ВЕЋ КАРАКТЕР ВАС ПОЈЕДИНАЦА ГУБЉЕЊЕ ЧАСТИ И ОБРАЗА ЗБОГ РАДИ КОРЕ ХЉЕБА НИЈЕДАН ЧАСТАН ЧОВЈЕК НЕ БИ СМИО СТАВИТИ ПОД УПИТНИК ПА СЕ ВИ НА РТРС ЗАПИТАЈТЕ О ВАШЕМ НАЧИНУ РАДА И ВАШЕМ ПОШТЕЊУ А НЕ ГОСПОДИНА МЕКТИЦА КОЈИ СЕ НЕ ПРОДАЈЕ ЗА СИЋУ КАО ПОЈЕДИНЦИ У РТРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар.

17.07.2017 14:17

Мектицу не извињавај се банди,остацес записан као борац у насим срцима. затварај банду,ако имас снагу"уколико не у илегалу ,.

Name

Боро

17.07.2017 13:32

НАЈБОЉЕ БИХ БИЛО КОМПЛЕТНА СМЈЕНА СВИЈУ НА ФУНКЦИЈАМА У РС-У. ДОВЕСТИ ПОТПУНО МЛАДЕ ЉУДЕ, ЈОШ НЕИСКВАРЕНЕ И ПОЧЕТИ ОД ПОЧЕТКА, А ПРИЈЕ ТОГА ДОНИЈЕТИ АДЕКВАТНЕ ЗАКОНЕ КОЈЕ ОВА ВЛАСТ НИЈЕ У СТАЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

17.07.2017 15:23

Боро срећо, понови мало ово ја бих, ти би, он би... Није то баш толико компликовано. Овако, глумиш неку памет а овамо ниси успио савладати ни елементарно школско градиво.

Name

МУНГОС

17.07.2017 13:35

МИХАИЛОВИЋУ НЕ ПРДИ У ПЉЕВУ ПРАШИНА СЕ ДИЖЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

17.07.2017 13:41

Колико је путаа Михајловић позвао Мектића или Босића да гостују на РТРС-у ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин

17.07.2017 13:43

РТРС или Додиковизија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

17.07.2017 13:47

Е мој Михајловићу, како се не запиташ за своје селективно памћење. Колико си само људи оцрнио и нанио зла њиховим породицама, а да за то ниси имао нокакав доказ осим додворавања својим шефовима. Што је најгоре то радиш и даље. Међутим, када теби неко нешто "пришије" онда није у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

17.07.2017 14:45

А значи, пришити је некад у реду а некад није, зависно од тога ко пришива.

Name

Милко

17.07.2017 15:01

Михајловиц би у нормалној дрзави најдаље догурао до новинара градске рубрике. Али код нас је све могуце.

Name

Баја

17.07.2017 13:50

РТРС није Јавни сервис градјана вец устаска тв постаја. Даце Бог да им присједне сваки фенинг од 7,50КМ хараца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

17.07.2017 14:31

какво извињење Михаиловићу,Није мајка клела што је сун коцкао већ што се вадио.Гдје је ваше извињење што су лажни доктори информисања радили на РТРС и предавали будућим новинарима.Мајмуне оперативно се не ради пред камрама.Када цес се ти извинити за своју емисију,, некада било,,продужена рука суда БиХ.Ми вас плаћамо РТВ претплатам а што ви правите РТВ ХРХБ.Па видиш ли и чујеш ли да ти цовјек наводи податке улицу,ВРИЈЕМЕ,сат, има у граничном полицији када си прелазио границе.СВИ ИЗ РТРС МАРС НАПИЉЕ МАФИЈО, ТИ НАС ЗОВЕС ДА ВАМ ЗГРАДУ ПОСПРЕМИМО, ХОЦЕМО АКО ТРЕБА ЗА ПОСТЕНЕ НОВЕ ЉУДЕ СВЕ ОЦИСТИТИ АЛИ ДА БИ НЕКО УНИСТАВАО КАО ВИ ПАРАЗИТИ НЕЦЕ ТЕ ТО ДОЗИВЈЕТИ ТО ЈЕ НАСЕ.ВОЛИЛИ БИ ВИ ДА ЈЕ ПОРАВНАМО КАО ОНУ КУЦУ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА У СИЛЕРОВОЈ АЛИ НЕДАЈ БОЗЕ.БРАЦО НЕ ДОЗВОЛИМО ВЕДРАНУ СКОРИ ДА ПРИВИРИ У РТРС ЈОС БИ БИЛО ЦРЊЕ.МИХАИЛОВИЦУ ИЗВИНЕЊЕ ДАЈ НАРОДУ СТА СИ РАДИО ПА ЦЕ ТИ ЂУРО ОПРОСТИТИ СТО ТЕ ЈЕ ТУКАО.ВИ СТЕ СВИ АЛЕКСА ЖУНИЋ МИЛЕ ДОДУКА

Name

очи у очи

17.07.2017 14:20

Зар је овај Бајин увлакач у стању да писе? А зар није на болестан? У главу је одавно болестан, али неко реце да је и срчка. Типицан представник резима и цовјек који је фол новинар а хвали се да је у снсд-у од оснивања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плаy

17.07.2017 14:24

Овај тзв. новинар пријети судом. То је јос један доказ да снсд секта управља судством. Постојао је некад један Додиков Гебелс у виду Рајка Васица, али овај Синиша има шансу и да га прешиша. Он цак себе врло дрско назива новинаром и тиме вриједја све цестите и образоване новинаре и професионалце са сколом. Вели синиса кад шеф Миле успјесно добија све судске процесе, сигурно цу добит и ја против мектица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја2

17.07.2017 14:33

РТРС је моја телевизија и ја радим са њом шта хоћу.Ко сте ви да вас ја нешто питам.Кус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран. Баји 2

17.07.2017 15:58

Компетан тај комплекс, зграда владе РТРС и који још објекти имају незнам тачно и то је народно Они за чије су владавине прављени једног дана када оду из тих објеката,заврше каријеру неће носити остаје.А твоја је кућа ако је имао изради са њом шта хоћеш запали

Name

Ветеран-бајаз

17.07.2017 22:40

Носи је кући имаћеш wц огроман.

Name

Нека се врати

17.07.2017 14:39

Михаиловић да шта зна вратио би емисију Некад било која се мислим емитовала сриједом или четвртком.Очигледно да им прилози из садашњости не иду добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.07.2017 14:41

Мозе али под једним условом да се РТРС извини градјанима због свих обмана лази и којеста друго сто трпе градјани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

17.07.2017 16:39

Не и никако!!!!!!!!!!!!

Name

Вететан

17.07.2017 22:37

МЕКТИЦУ само истином нека Галијасевица води Миле кући.Уз тебе смо за истину ветерани који су заборављени од свих, ништа не тражимо сем истину да бранимо мирно и ДОСТОЈАНСТВЕНО, политика нас не занима само борба ДЕМОКРАТСКИМ путем против лажи и криминала.Политика и политичари нам не требају њихове лажи нас воде у мржњу то нама не треба.Доста је корица бикова и пљачке,а посебно подвала Миле -ЦОВИЦ.Мафуји би одговарао сада сукоб,Е тај филм неће ВЈЕРУЈЕМ гледати ни са једне стране у БИХ.Доста лажи СПИРИЦА,НОВИЦА,МАЈКИЦКЕ,КОСАРЦА И крста срамоте у оном мјесту изнад Сарајева.Мектицу храбро и брзо са доказима.Морате бити поносни само на ово што сазнадосмо о РТРС коју одавно и не гледам и још тражи извињење Михаиловић наводно новинар ако марта може бити новинар.Стип вехабијама и терористима Џевада Галијасевица.Срецно и Хранро

Name

Сарајево

17.07.2017 20:19

Сваста прицас...јак само на ријецима

ОДГОВОРИТЕ