RTRS od Mektića traži izvinjenje

Glavni urednik informativnog programa Radio-televizije Republike Srpske Siniša Mihailović pozvao je ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da se javno izvini ili objavi dokaze da je Mihailović dao novac Goranu Suvari.

Republika Srpska 17.07.2017 | 15:17
RTRS od Mektića traži izvinjenje
U otvorenom pismu, Mihailović navodi da Mektić to tvrdi bez ijednog dokaza, osim riječi čovjeka koji je najbliže sarađivao sa Suvarom i to upravo na "poslu" sa SDS-om u koji je vrlo aktivno bio uključen i tadašnji Mektićev stranački šef Mladen Bosić.

"Vaše selektivno pamćenje namjerno ili ne, potpuno je nevažno, vrijeđa zdrav razum svakoga čije sjećanje dopire bar 18 mjeseci unazad. Naime, tada ste tvrdili da je savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, sastajući se sa Suvarom radio novinarsko-istraživački posao, iako mu je uručio 50.000 evra, zajedno sa još jednim visokopozicioniranim članom SDS-a Bojom Gašanovićem. Uručivanje novca je snimljeno i objavljeno", navodi Mihailović u pismu objavljenom na portalu RTRS-a.

On dodaje da se Mektić, iako su tada postojali dokazi, nije zapitao otkud novac Vukanoviću, kako su ga on i Gašanović prenijeli preko granice i zašto je urađen baš dogovor o diskreditaciji jednog čovjeka, o čemu je na konferenciji za novinare okrenuo teze.

"Pozivam vas da se javno izvinite ili da objavite dokaze o tome što ste tvrdili, jer će te svakako to morati da učinite na sudu, budući da ovakvo javno obraćanje i pominjanje mog imena, bez dokaza, a napominjem da u životu nisam vidio toliki novac, doživljavam kao obilježavanje jednog novinara kod svih onih koji misle kao vi i stavljanjem mete na čelo", istakao je Mihailović.

On je napomenuo da je lično, ali i novinari RTRS-a, u proteklih dvije godine, kao nikada do sada, primili ogroman broj prijetnji, pominjanja porodice i slično, što su prijavljivali Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mihailović je poručio Mektiću da je "potpuno nedostojan funkcije koju obavlja, što dokazuje svaki dan".

Izvor: N1.info

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

MK

17.07.2017 13:30

U RS JAVNI EMITER BI TREBAO DA BUDE NEOVISAN A KOD NAS I PTICE NA GRANI ZNAJU ČIJI STE VI GLAS RAZUMA TO ŠTO NEMATE NEOVISNOST ŠTO MORATE RADITI PO NALOGU TO JE VEĆ KARAKTER VAS POJEDINACA GUBLJENJE ČASTI I OBRAZA ZBOG RADI KORE HLJEBA NIJEDAN ČASTAN ČOVJEK NE BI SMIO STAVITI POD UPITNIK PA SE VI NA RTRS ZAPITAJTE O VAŠEM NAČINU RADA I VAŠEM POŠTENJU A NE GOSPODINA MEKTICA KOJI SE NE PRODAJE ZA SIĆU KAO POJEDINCI U RTRS

ODGOVORITE
Name

Car.

17.07.2017 14:17

Mekticu ne izvinjavaj se bandi,ostaces zapisan kao borac u nasim srcima. zatvaraj bandu,ako imas snagu"ukoliko ne u ilegalu ,.

Name

Boro

17.07.2017 13:32

NAJBOLJE BIH BILO KOMPLETNA SMJENA SVIJU NA FUNKCIJAMA U RS-U. DOVESTI POTPUNO MLADE LJUDE, JOŠ NEISKVARENE I POČETI OD POČETKA, A PRIJE TOGA DONIJETI ADEKVATNE ZAKONE KOJE OVA VLAST NIJE U STANJU.

ODGOVORITE
Name

E

17.07.2017 15:23

Boro srećo, ponovi malo ovo ja bih, ti bi, on bi... Nije to baš toliko komplikovano. Ovako, glumiš neku pamet a ovamo nisi uspio savladati ni elementarno školsko gradivo.

Name

MUNGOS

17.07.2017 13:35

MIHAILOVIĆU NE PRDI U PLJEVU PRAŠINA SE DIŽE...

ODGOVORITE
Name

Miladin

17.07.2017 13:41

Koliko je putaa Mihajlović pozvao Mektića ili Bosića da gostuju na RTRS-u ?

ODGOVORITE
Name

Miladin

17.07.2017 13:43

RTRS ili Dodikovizija

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

17.07.2017 13:47

E moj Mihajloviću, kako se ne zapitaš za svoje selektivno pamćenje. Koliko si samo ljudi ocrnio i nanio zla njihovim porodicama, a da za to nisi imao nokakav dokaz osim dodvoravanja svojim šefovima. Što je najgore to radiš i dalje. Međutim, kada tebi neko nešto "prišije" onda nije u redu.

ODGOVORITE
Name

A

17.07.2017 14:45

A znači, prišiti je nekad u redu a nekad nije, zavisno od toga ko prišiva.

Name

Milko

17.07.2017 15:01

Mihajlovic bi u normalnoj drzavi najdalje dogurao do novinara gradske rubrike. Ali kod nas je sve moguce.

Name

Baja

17.07.2017 13:50

RTRS nije Javni servis gradjana vec ustaska tv postaja. Dace Bog da im prisjedne svaki fening od 7,50KM haraca.

ODGOVORITE
Name

Veteran

17.07.2017 14:31

kakvo izvinjenje Mihailoviću,Nije majka klela što je sun kockao već što se vadio.Gdje je vaše izvinjenje što su lažni doktori informisanja radili na RTRS i predavali budućim novinarima.Majmune operativno se ne radi pred kamrama.Kada ces se ti izviniti za svoju emisiju,, nekada bilo,,produžena ruka suda BiH.Mi vas plaćamo RTV pretplatam a što vi pravite RTV HRHB.Pa vidiš li i čuješ li da ti covjek navodi podatke ulicu,VRIJEME,sat, ima u graničnom policiji kada si prelazio granice.SVI IZ RTRS MARS NAPILJE MAFIJO, TI NAS ZOVES DA VAM ZGRADU POSPREMIMO, HOCEMO AKO TREBA ZA POSTENE NOVE LJUDE SVE OCISTITI ALI DA BI NEKO UNISTAVAO KAO VI PARAZITI NECE TE TO DOZIVJETI TO JE NASE.VOLILI BI VI DA JE PORAVNAMO KAO ONU KUCU ZEMUNSKOG KLANA U SILEROVOJ ALI NEDAJ BOZE.BRACO NE DOZVOLIMO VEDRANU SKORI DA PRIVIRI U RTRS JOS BI BILO CRNJE.MIHAILOVICU IZVINENJE DAJ NARODU STA SI RADIO PA CE TI ĐURO OPROSTITI STO TE JE TUKAO.VI STE SVI ALEKSA ŽUNIĆ MILE DODUKA

Name

oči u oči

17.07.2017 14:20

Zar je ovaj Bajin uvlakač u stanju da pise? A zar nije na bolestan? U glavu je odavno bolestan, ali neko rece da je i srčka. Tipican predstavnik rezima i covjek koji je fol novinar a hvali se da je u snsd-u od osnivanja

ODGOVORITE
Name

Play

17.07.2017 14:24

Ovaj tzv. novinar prijeti sudom. To je jos jedan dokaz da snsd sekta upravlja sudstvom. Postojao je nekad jedan Dodikov Gebels u vidu Rajka Vasica, ali ovaj Siniša ima šansu i da ga prešiša. On cak sebe vrlo drsko naziva novinarom i time vrijedja sve cestite i obrazovane novinare i profesionalce sa skolom. Veli sinisa kad šef Mile uspjesno dobija sve sudske procese, sigurno cu dobit i ja protiv mektica.

ODGOVORITE
Name

Baja2

17.07.2017 14:33

RTRS je moja televizija i ja radim sa njom šta hoću.Ko ste vi da vas ja nešto pitam.Kus...

ODGOVORITE
Name

Veteran. Baji 2

17.07.2017 15:58

Kompetan taj kompleks, zgrada vlade RTRS i koji još objekti imaju neznam tačno i to je narodno Oni za čije su vladavine pravljeni jednog dana kada odu iz tih objekata,završe karijeru neće nositi ostaje.A tvoja je kuća ako je imao izradi sa njom šta hoćeš zapali

Name

Veteran-bajaz

17.07.2017 22:40

Nosi je kući imaćeš wc ogroman.

Name

Neka se vrati

17.07.2017 14:39

Mihailović da šta zna vratio bi emisiju Nekad bilo koja se mislim emitovala srijedom ili četvrtkom.Očigledno da im prilozi iz sadašnjosti ne idu dobro.

ODGOVORITE
Name

Boki

17.07.2017 14:41

Moze ali pod jednim uslovom da se RTRS izvini gradjanima zbog svih obmana lazi i kojesta drugo sto trpe gradjani.

ODGOVORITE
Name

komsija

17.07.2017 16:39

Ne i nikako!!!!!!!!!!!!

Name

Vetetan

17.07.2017 22:37

MEKTICU samo istinom neka Galijasevica vodi Mile kući.Uz tebe smo za istinu veterani koji su zaboravljeni od svih, ništa ne tražimo sem istinu da branimo mirno i DOSTOJANSTVENO, politika nas ne zanima samo borba DEMOKRATSKIM putem protiv laži i kriminala.Politika i političari nam ne trebaju njihove laži nas vode u mržnju to nama ne treba.Dosta je korica bikova i pljačke,a posebno podvala Mile -COVIC.Mafuji bi odgovarao sada sukob,E taj film neće VJERUJEM gledati ni sa jedne strane u BIH.Dosta laži SPIRICA,NOVICA,MAJKICKE,KOSARCA I krsta sramote u onom mjestu iznad Sarajeva.Mekticu hrabro i brzo sa dokazima.Morate biti ponosni samo na ovo što saznadosmo o RTRS koju odavno i ne gledam i još traži izvinjenje Mihailović navodno novinar ako marta može biti novinar.Stip vehabijama i teroristima Dževada Galijasevica.Srecno i Hranro

Name

Sarajevo

17.07.2017 20:19

Svasta pricas...jak samo na rijecima

ODGOVORITE