Током викенда ухапшено више лица

Службеници Јединице граничне полиције Изачић јуче су лишили слободе Д. Ј. (1988. ), држављанина Републике Хрватске. Граничним провјерама утврђено је да је за њим Интерпол Београд расписао потјерницу због кривичних дјела “напад“ и „злостављање“. Контролисан је при изласку из БиХ на Међународном граничном пријелазу Изачић. Д. Ј. биће предат надлежном органу.

Босна и Херцеговина 17.07.2017 | 14:51
Током викенда ухапшено више лица
Службеници ЈГП-а Аеродром Сарајево, такође јуче, лишили су слободе Н.Џ. (1980.) након што је граничним провјерама утврђено да га потражује Општински суд у Санском Мосту због кривичног дјела „разбојништво“. Особа је на Међународни аеродром Сарајево стигла летом из Беча.

Дан раније службеници ове јединице на лету из Београда лишили су слободе Х.К. (1968.) јер је утврђено да га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела „преваре у привредном пословању“. Држављани Босне и Херцеговине предати су службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

Службеници ЈГП-а Орашје у недељу лишили су слободе А.Х. (1983.) јер је установљено да га потражује Општински суд у Тузли због кривичног дјела „тешка крађа“. Бх. држављанин контролисан је  приликом изласка из БиХ на МГП-у Шамац и предат службеницима Судске полиције Оџак. 

На МГП-у Стрмица приликом уласка у БиХ у суботу граничним провјерама М.Х. (1960.) утврђено је да га потражује Министарство унутрашњих послова Унско-санског кантона због кривичног дјела „превара повјеритеља“. Држављанин БиХ и Велике Британије предат је службеницима МУПУСК-а.

Особама с подручја Косова није дозвољен улазак у БиХ

Службеници ЈГП-а Брод  у суботу због неиспуњавања услова нису дозволили улазак у БиХ пет особа с подручја Косова. Контролисани су на Међународном граничном пријелазу Брод. У складу са Законом о странцима, уручена су им рјешења о одбијању уласка у БиХ те су враћени у Републику Хрватску, саопштено је из Граничне службе БиХ.

(БН)

 

 

                                                                                                                             

Коментари / 0

Оставите коментар