Tokom vikenda uhapšeno više lica

Službenici Jedinice granične policije Izačić juče su lišili slobode D. J. (1988. ), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela “napad“ i „zlostavljanje“. Kontrolisan je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. D. J. biće predat nadležnom organu.

Bosna i Hercegovina 17.07.2017 | 14:51
Tokom vikenda uhapšeno više lica
Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo, takođe juče, lišili su slobode N.DŽ. (1980.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča.

Dan ranije službenici ove jedinice na letu iz Beograda lišili su slobode H.K. (1968.) jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „prevare u privrednom poslovanju“. Državljani Bosne i Hercegovine predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP-a Orašje u nedelju lišili su slobode A.H. (1983.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontrolisan je  prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak. 

Na MGP-u Strmica prilikom ulaska u BiH u subotu graničnim provjerama M.H. (1960.) utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela „prevara povjeritelja“. Državljanin BiH i Velike Britanije predat je službenicima MUPUSK-a.

Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici JGP-a Brod  u subotu zbog neispunjavanja uslova nisu dozvolili ulazak u BiH pet osoba s područja Kosova. Kontrolisani su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku, saopšteno je iz Granične službe BiH.

(BN)

 

 

                                                                                                                             

Komentari / 0

Ostavite komentar