Награда за тему из корупције

Новинарка пословног портала ЦАПИТАЛ. ба Марина Чигоја добитница је овогодишње награде Антикорупцијске мреже у БиХ (Аццоунт) за најбољу писану новинарску причу на тему корупције.

Република Српска 17.07.2017 | 12:31
Награда за тему из корупције
Прича која је на нашем порталу објављења под насловом „Само четири јавна предузећа РС на плате потроше 400 милиона КМ“ проглашена је најбољом у конкуренцији 62 приче.

„Истраживачко новинарство захтијева много времена, зато још већи значај има када неко препозна ваш рад. Ова награда сигурно ће бити подстрек да у наредном периоду настојимо да будемо још бољи“, казала је Чигоја.

Поред ове, данас је у Сарајеву додијељена и награда новинарки Федералне телевизије Александри Винчар за најбоље ТВ извјештавање о корупцији у 2017. години.

Награда за радио извјештај ове године није додијељена јер је жири сматрао да ниједна прича није задовољила тражене критеријуме.

„На овај начин желимо да промовишемо истраживачко новинарство и подстакнемо медије да се њим баве јер мислимо да је то интерес јавности. Суштина истраживачког новинарства треба да буде презентовање свега онога што интересује јавност и да на основу тих информација јавност креира своје мишљење, а не на основу онога што политичари кажу“, казао је Елдин   Карић, директор Аццоунт-а.

Ово је пета година заредом како Аццоунт додјељује новинарске награде за најбоље истраживачке приче на подручју Босне и Херцеговине.

(Цапитал)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Таг

17.07.2017 11:35

Корупција је и отац и мајка овог народа.

ОДГОВОРИТЕ