Nagrada za temu iz korupcije

Novinarka poslovnog portala CAPITAL. ba Marina Čigoja dobitnica je ovogodišnje nagrade Antikorupcijske mreže u BiH (Account) za najbolju pisanu novinarsku priču na temu korupcije.

Republika Srpska 17.07.2017 | 12:31
Nagrada za temu iz korupcije
Priča koja je na našem portalu objavljenja pod naslovom „Samo četiri javna preduzeća RS na plate potroše 400 miliona KM“ proglašena je najboljom u konkurenciji 62 priče.

„Istraživačko novinarstvo zahtijeva mnogo vremena, zato još veći značaj ima kada neko prepozna vaš rad. Ova nagrada sigurno će biti podstrek da u narednom periodu nastojimo da budemo još bolji“, kazala je Čigoja.

Pored ove, danas je u Sarajevu dodijeljena i nagrada novinarki Federalne televizije Aleksandri Vinčar za najbolje TV izvještavanje o korupciji u 2017. godini.

Nagrada za radio izvještaj ove godine nije dodijeljena jer je žiri smatrao da nijedna priča nije zadovoljila tražene kriterijume.

„Na ovaj način želimo da promovišemo istraživačko novinarstvo i podstaknemo medije da se njim bave jer mislimo da je to interes javnosti. Suština istraživačkog novinarstva treba da bude prezentovanje svega onoga što interesuje javnost i da na osnovu tih informacija javnost kreira svoje mišljenje, a ne na osnovu onoga što političari kažu“, kazao je Eldin   Karić, direktor Account-a.

Ovo je peta godina zaredom kako Account dodjeljuje novinarske nagrade za najbolje istraživačke priče na području Bosne i Hercegovine.

(Capital)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tag

17.07.2017 11:35

Korupcija je i otac i majka ovog naroda.

ODGOVORITE