Евакуација код Тивта због пожара

На Рту Весло у тиватској општини у току је евакуација становништва због јаког пожара, јавља ТВ ЦГ.

Регион 17.07.2017 | 09:35
Евакуација код Тивта због пожара
Репортерка те телевизије јавила је да су ватрогасци спасавали куће и људе, те да је од три сата јутрос, кад је букнуо пожар, евакуисано преко 100 људи, док 20-ак људи, углавном мештана, не жели да напусти своје домове.

Становништво је трајектима и чамцима евакуисано до Роса.

У акцију спасавања укључила се Управа поморске сигурности из Бара, Пловна јединица МУП-а Црне Горе, као и приватна фирма Бока Пилот, казао је директор Управе, Сафет Коцан, који такодје учествује у спашавању и евакуацији, преноси Радио Тиват.

Са цчмцем Управе поморске сигурности САР-1 и гуменим цамцем, као пловилима Пловне јединице МУП-а и приватне Фирме "Бока пилот" у акцији учествује 11 спасилаца. Горело је синоћ и у близини Нијагариних водопада у Подгорици.

Касно синоћ изгорео је магацин ДОО Сонита, површине око хиљаду метара квадратних. Причињена је велика материјална штета, која се пројењује на два милиона евра. Иначе, на територији Погорице од 19 сати регистрована су 33 пожара, од којих су неки и даље активни.

Ватрогасци и припадници Службе застите и спасавања успели су да одбране све објекте, упркос јаком северном ветру. Кад је реч о пожару на Голом брду изнад Сутомора, ватра је стављен под контролу.

То је Телевизији Црне Горе казао нацелник Службе заштите Бар, Велизар Цаденовиц.

"Наши људи су на терену, пожар је под контролом. Нема никаквих опасности, људи ће и даље бити на терену", казао је Цаденовиц за ТВЦГ.

Пожар код Сутомора под контролом

Ватрогасци су у Сутомору око 20:30 успели да ставе под контролу велики пожар који је од 18 сати опустошио борову шуму на Голом брду.

У гашењу пожара учествовало је више од 50 ватрогасаца који су успели да спрече ватру да допре до кућа.

Према наводима мештана, пламен је у једном моментру стигао и на испод 100 метара од кућа које су најближе Голом брду.

Ватрогасци су имали великих проблема и због јаког ветра који је стално мењао смер.



(Ало)

Евакуисано триста мјештана 

На Рту Весло, у тиватској опћини, евакуирано је око тристо мјештана и туриста због великог пожара.

Пожар је букнуо око три сата иза поноћи, а становништво је евакуирано јутрос трајектима и чамцима.

У акцију спашавања укључила се Управа поморске сигурности из Бара, Пловна јединица МУП-а Црне Горе, као и једна приватна твртка Бока Пилот.

Ситуација је, према ријечима свједока. била веома озбиљна. Људи су скакали у море бјежећи од ватре и у води су чекали помоћ око сат времена, преноси Тањуг.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар