Желите раван стомак без вјежбања? Стручњаци имају рјешење

Уколико нисте успели да припремите тело за лето, не брините. Стручњаци имају неколико савета који ће вам помоћи да, без дијета и вежбања, изравнате стомак.

Здравље 17.07.2017 | 09:31
Желите раван стомак без вјежбања? Стручњаци имају рјешење
Прво што треба да урадите јесте да се исправите се јер тиме активирате трбушне мишиће. Уосталом, када се исправите, фигура изгледа складније, а стомак мањи.

Уколико желите раван стомак ,водите рачуна да у организам уносите довољно течности (бар осам чаша воде дневно), јер у случајевима дехидратације тело задржава воду у организму.

Битно је водити и рачуна о исхрани. Оброк обавезно започните супом, а потрудите се и да конзумирате довољно воћа и поврћа. Стручњаци саветују и да конзумирате бадеме и друге орашасте плодове јер садрже велику количину омега-3 масних киселина и чине да се дуже осећате ситим.

Јутро почните црном кафом јер она има дејство благог диуретика који вам помаже да се решите вишка воде у организму и накупљених токсина. На тај начин спречићете надутост.

Уколико имате проблем с надутошћу, стручњаци саветују да доручкујете житарице у комбинацији с млеком јер минерали који се налазе у млечним производима (калцијум, калијум и магнезијум) могу да помогну у одржавању противтеже натријума који подстиче надутост.

Такође је битно и водити рачуна о начину конзумирања хране. Подсећају да је оптимално направити бар 10 залогаја пре гутања хране, јер што мање желудац мора да прерађује храну мања је вероватноћа да ће доћи до надутости или гасова.

Стручњаци саветују и да конзумирате пробиотике, јер "добре" бактерије помажу у регулисању цревне флоре, чиме се спречавају гастроинтестинални проблеми.

Такође, трудите се и да се довољно крећете и шетате током дана и пронађете неки начин да се решите стреса.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар