Фасоне: Обамејан, Мората или Белоти?!

Још размишљамо! Очекујте још нешто велико. . . ! Први човек Милана отворено о плановима за финиш прелазног рока.

Фудбал 18.07.2017 | 22:00
Фасоне: Обамејан, Мората или Белоти?!
И када не представља појачања, односно када није тако активан на пијаци, Милан је овог лета у центру пажње светске фудбалске јавности! Уосталом, нови власници из Кине и директориски тандем Фасоне/Мирабели толико су тога урадили у последњих неколико недеља да су Росонери поново постали део европског крема.

А замислите само кад крену утакмице, па победе... Навијачима су и без тога пуна уста новог, великог Милана. Свесни су тога и у самом клубу. Ликују због свега што су успели да ураде, али најављују да немају намеру да се сада зауставе.

До сада је потрошено преко 210.000.000 евра, а највећи шок и подвиг Милан је направио ангажовањем Леонарда Бонучија из Јувентуса.

"То је била луда идеја. Ми заправо нисмо хтели много да покушавамо, али онда је Монтела казао да наставимо да гурамо", казао је у свом излагању у Кини Марко Фасоне.  

"Веома је важно, и то је добар знак за нас у клубу, то што играчи из клубова који играју Лигу шампиона желе да дођу код нас. Бонучијев долазак је сигнал за будућност. Лео је ратник и вођа, донеће нам много, како на терену тако и ван њега". 

Фасоне је одговорио и на питање које највише интересује навијаче Милана - хоће ли доћи врхунски нападач?

"На нашу срећу сада смо у Кини и можемо да раговарамо са власницима о преосталим ресурсима, јер они свакако нису неограничени. Такође морамо да сарађујемо и са нашим тренером. После неких пријатељских утакмица знаћемо више о наредним корацима на тржишту". 

Деловало је у једном тренутку као да ће се Марко Фасоне извући и остати недоречен, али онда се отворио мало више. Уствари, много више...

"Када се вратимо у Италију знаћемо нешто више. Све опције држимо отворене. Будите сигурни да ћемо урадити још нешто велико". 

Када је већ дошао дотле први човек Росонера могао је комотно и да настави...

"Јесте, помињу се неки велики играчи као потенцијална појачања у нападу. Било би лепо имати једног Белотија, Морату или Обамејана. Видећемо на кога ће пасти одлука... Могу да кажем да су у оптицају и нека имена која се нису помињала у јавности. Још размишљамо", помало загонетно закључио је Фасоне. 

Миланезе очекују контролне провере против Дортмунда (18. јул) и Бајерна (22. јул) у Кини, пре него што 27. јула започну сезону првом утакмицом квалификација за Лигу Европе против румунске Крајове.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар