Fasone: Obamejan, Morata ili Beloti?!

Još razmišljamo! Očekujte još nešto veliko. . . ! Prvi čovek Milana otvoreno o planovima za finiš prelaznog roka.

Fudbal 18.07.2017 | 22:00
Fasone: Obamejan, Morata ili Beloti?!
I kada ne predstavlja pojačanja, odnosno kada nije tako aktivan na pijaci, Milan je ovog leta u centru pažnje svetske fudbalske javnosti! Uostalom, novi vlasnici iz Kine i direktoriski tandem Fasone/Mirabeli toliko su toga uradili u poslednjih nekoliko nedelja da su Rosoneri ponovo postali deo evropskog krema.

A zamislite samo kad krenu utakmice, pa pobede... Navijačima su i bez toga puna usta novog, velikog Milana. Svesni su toga i u samom klubu. Likuju zbog svega što su uspeli da urade, ali najavljuju da nemaju nameru da se sada zaustave.

Do sada je potrošeno preko 210.000.000 evra, a najveći šok i podvig Milan je napravio angažovanjem Leonarda Bonučija iz Juventusa.

"To je bila luda ideja. Mi zapravo nismo hteli mnogo da pokušavamo, ali onda je Montela kazao da nastavimo da guramo", kazao je u svom izlaganju u Kini Marko Fasone.  

"Veoma je važno, i to je dobar znak za nas u klubu, to što igrači iz klubova koji igraju Ligu šampiona žele da dođu kod nas. Bonučijev dolazak je signal za budućnost. Leo je ratnik i vođa, doneće nam mnogo, kako na terenu tako i van njega". 

Fasone je odgovorio i na pitanje koje najviše interesuje navijače Milana - hoće li doći vrhunski napadač?

"Na našu sreću sada smo u Kini i možemo da ragovaramo sa vlasnicima o preostalim resursima, jer oni svakako nisu neograničeni. Takođe moramo da sarađujemo i sa našim trenerom. Posle nekih prijateljskih utakmica znaćemo više o narednim koracima na tržištu". 

Delovalo je u jednom trenutku kao da će se Marko Fasone izvući i ostati nedorečen, ali onda se otvorio malo više. Ustvari, mnogo više...

"Kada se vratimo u Italiju znaćemo nešto više. Sve opcije držimo otvorene. Budite sigurni da ćemo uraditi još nešto veliko". 

Kada je već došao dotle prvi čovek Rosonera mogao je komotno i da nastavi...

"Jeste, pominju se neki veliki igrači kao potencijalna pojačanja u napadu. Bilo bi lepo imati jednog Belotija, Moratu ili Obamejana. Videćemo na koga će pasti odluka... Mogu da kažem da su u opticaju i neka imena koja se nisu pominjala u javnosti. Još razmišljamo", pomalo zagonetno zaključio je Fasone. 

Milaneze očekuju kontrolne provere protiv Dortmunda (18. jul) i Bajerna (22. jul) u Kini, pre nego što 27. jula započnu sezonu prvom utakmicom kvalifikacija za Ligu Evrope protiv rumunske Krajove.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar