Американац добио 19 удараца

Грчке новине “Елефтерос тyпос“ дошле су до података из истраге о убиству Бакарија Хедерсона у Лаганасу у којима се наводе тачни описи његових повреда.

Свијет 16.07.2017 | 16:39
Американац добио 19 удараца
На основу доказа, снимака и изјава свједока и осумњичених у истрази се наводи да је двадесттрогодишњи Американац примо 19 удараца у главу.

“Глава му је изгледала као ’фудбалска лопта’, а већина удараца је настала као да је неко изводио ’пенал’ - жестоким ударцима ногу.

Између 20. и 30. ударца колико је укупно примио је вјероватно преминуо“, наводи се у документима истраге, које преноси „Елефтерос тyпос“.

У новинама се наводи и изјава двадесетједногодишње дјевојке из Србије која се забављала са групом Американаца и која је, наводно, била повод свађе.

“7.7.2017. године у 2:30 изашла сам са осталим колегама у бар у којем сам упознала тројицу Американца и са којима сам заједно пила пиће. Међу њима је и био тамнопути младић чије име нисам тада знала. Око 3:00 пала ми је чаша на под и сагла сам се да је подигнем. Када сам се придигла видела сам једну особу српске националности како гура тамнопутог мушкарца из мог друштва и његов ударац песницом.

Онда је тамнопути мушкарац узео флашу и ударио га по глави. Након тога изашао је из бара са тројицом Американаца, а за њима је кренуло отприлике тридесетак Срба, који су почели да туку Американца. Американци су трчали, а остали Срби за њима. Ја их нисам пратила јер сам примила ударац у намери да их раздвојим.

Након пет минута отприлике сам дошла на место одакле су почели да трче и видела сам тамнопутог мушкарца како лежи на улици, у несвесном стању и како му иде крв из очију. Један Американац је стајао поред њега и покушавао да му помогне. Амир, који је био задужен за локал, ме је питао ко ме је ударио. Рекла сам да не знам, а онда је он је отрчао за осталима“.

На питање полиције да ли је радила у локалу дала је негативан одговор, а на питање да ли је познавала неког из српске екипе и да ли би могла да их препозна, млада Српкиња одговара: “Не, видела сам их први пут. Не сећам их се јер сам и ја превише попила и све се десило јако брзо“, рекла је, али је на фотографијама препознала жртву, тридесеттрогодишњег Србина са британским пасошем и грчког бармена.

“Елефтерос тyпос“ цитира и изјаву тридесетогодишњег болничара који је колима Хитне помоћи дошао на мјесто злочина.

“У 3:18 смо добили позив да у главној улици у центру Лаганаса лежи човјек без свијести који не дише. Одмах сам се са колегом упутио на мјесто несреће. Био је без свијести, није дисао, биле су очигледне повреде главе, огреботине и крв у десној половини лобање. Одвели смо га у клинику у који смо стигли у року од пет минута. У колима Хитне помоћи смо покушавали реанимацију“, преноси Б92.

Американац је убијен на грчком острву Закинтос 6. јула, након тога ухапшено је девет особа, међу којима седам српских држављана.

Извор: Агенције

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

драконску

16.07.2017 14:47

Јадан момак. Боже сачувај. Изгубити главу сам против руље. Доживотне им треба дати. Шта је кога брига ко се с ким дружи? Врхунац примитивизма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.07.2017 06:29

Е моји момци, унистисте и своје и зивоте породице тог момка и својим породицама, осрамотисте своју нацију, Бозе сацувај, казнит дозивотно.

Name

Гледао сам

16.07.2017 14:47

Гледао сам снимак и најоштрије осуђујем помахнитале српске младиће.Они адвокати који се појављују у емисији јутарњег програма код Миломира Марића боље нека ћуте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.07.2017 16:27

А кад су турци убили српског младица који је само навијо онда сте подрзавали!

Name

Бег

16.07.2017 15:24

Свака цаст као и обицно тридесет на једног најаци су Срби кад су у мнозини против једног јел за вец двојицу би и тих тридесет размислли могули.Српски митови о храбрости и победама. А послије наравно лази и подметања како је неко против и нису то они него опет сам себе цовјек исутирао у главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крк

16.07.2017 16:18

Јачи су бошњачки митови о језику и нацији!

Name

1974

16.07.2017 18:17

Ово нису Срби већ нељуди, саучешће и жал за једним младим животом. Владику Николаја је тих година у Америци дочекао црначки хор са химном "Боже правде, а види ово данас, јад!

Name

Браво Бег

16.07.2017 19:21

Браво Безе. Оплети по Србима.Ви сте бољи од нас.Само нако.Успут.Ја сам Србин.У зивоту руку нисам дигао ни на коку, камоли на цовјека.Гади ми се орузје и сила.Одувијек. Овима би ја дао дозивотну.Поздрав Безе.

Name

Ре Бег ,

17.07.2017 08:04

нити васи ниста ниси бољи ,нелупај.

Name

Нено

17.07.2017 15:27

Немојте само ви о херојству и историји..жалосно је. Ми смо своје херојство показали крој вјекове, у великом битама са Турцима са Византијом итд..нас три пута мање је зауставило Султана на Косову 1389 г..или пре тога згазили Византију али вас тада није били зато и незнате ..зато и јесте народ који мјења имена и језик сваких 50 година...док смо ми били најача царевина и водили велике битке за за вас се није би предподстављало да це те настати. Зато недирај насе јер своје немас.

Name

згрозена

16.07.2017 15:27

Колико год залим тог младог,јадног Човјека који је тек почео да зиви,колико год као родитељ саосјецам са његовим родитељима,толико сам ужаснута бруталношћу српске младости,њиховим расистичким резонима и поступцима. Је ли могуће ?! У ста се то Срби претворише? А тек тај Марић са својим гостима! Тај Марић са својим глупавим хумором у разним емисијама /Ћирилица/,па ти коментари који би да одбране младиће који усмртисе... па људи моји... ДОЗИВОТНА или СМРТНА КАЗНА. Они не заслужују да Живе. Због таквих страдае НАСА дјеца јер це им се осветити неки Американци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да Се Не Лаземо

16.07.2017 20:37

Искрено.Зао ми је овога момка.Ове смекере сто су га испребијали треба добро казнити.Хоцу да казем ово,у Америци Полиција оваквих убије на тоне,из цисте објести и никоме ниста.

ОДГОВОРИТЕ